اگر كمك نمی كنید، پول هم نگیرید!

اگر كمك نمی كنید، پول هم نگیرید! نماینده وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) در اتاق اصناف ایران با اعلان اینکه فقط هفت درصد از حدود 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات تخصیص داده شده به صنوف لطمه دیده از کرونا استفاده شده است، از دولت خواست که سال آینده اصناف را از پرداخت مالیات، بیمه و عوارض شهرداری معاف کند.


ابراهیم درستی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به لطمه های وارده به صنوف از اسفندماه سال قبل اظهار نمود: در طول این مدت ۵۷ گروه کالایی و یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد صنفی که ۱۵ میلیون اشتغال به وجود آورده بودند گرفتار خسارت شدند، اما بسته های حمایتی دولت برای صنوف صرفه اقتصادی نداشت و با بروکراسی اداری بالا برای آنها غیرجذاب بود.
وی با اعلان اینکه از ۴۰ هزار میلیارد تومانی که برای جبران خسارت اصناف تخصیص داده شده بود، ۲۰ هزار میلیارد تومان به بخش گردشگری داده شد، اظهار نمود: اصناف هم فقط از هفت درصد این ۲۰ هزار میلیارد تومان استفاده کردند. این در حالیست که تعداد زیادی از اصناف از اسفندماه سال قبل در آستانه ورشکستگی هستند.
درستی در ادامه با اشاره به مشکلات دولت در وضعیت کنونی همچون تحریم ها، فروش نفت و انتشار ویروس کرونا، اظهار داشت: در چنین شرایطی دولت می تواند حداقل در زمینه بخشش های مالیاتی، اقساطی که باید برای وام های کرونائی پرداخت گردد و همین طور پرداخت همه حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی به اصناف نوید دهد.
وی ادامه داد: اصناف می گویند اگر چیزی به ما ندهید، لااقل چیزی هم نگیرید. حداقل حق بیمه کارفرما باید بخشیده شود تا کارگران اخراج و بیکار نشوند. همین طور لازم است کمیسیون های مالیات و بیمه اجتماعی به تعویق افتد، چونکه هر اجتماعی که سلامت مردم را به خطر بیندازد باید فعلا منتفی شود.
این مقام صنفی با اعلان اینکه حداقل ۹۵ درصد صنوف پروتکل های بهداشتی و محدودیت های کرونائی اخیر را رعایت کردند، اظهار نمود: این در حالیست که در محدودیت های اخیر با وجود تعطیلی اصناف بانک ها فعالیت می کردند و بانک مرکزی بطور مستقیم ابلاغیه ای در ارتباط با چک های برگشتی نداشت و اعلام شفاهی استانداری فایده ای نداشت.
بگفته درستی، مشکلات اصناف با تعویق یک یا دو ماهه پرداخت مالیات یا بیمه حل نمی شود؛ چونکه با وجود تعطیلی ها و رکود در چندماه معجزه ای برای آنها رخ نمی دهد.
نایب رییس اتاق اصناف تهران در آخر با اشاره به فعالیت حدود ۳ تا ۳.۵ میلیون واحد صنفی در سراسر کشور، از آنها خواست که پروتکل های بهداشتی را بطور کامل رعایت نمایند و از دولت هم خواست که سال آینده اصناف را از پرداخت مالیات، بیمه و عوارض شهرداری معاف کند.
به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، شیوع ویروس کرونا و کم شدن رفت وآمدها برای پیشگیری خصوصاً در ماه پایانی سال که عموما روزهای پررونقی برای کسب وکارهای خرد و کارگران فصلی است، سبب شده فعالان تجاری، اصناف مختلف و کارگران گرفتار لطمه های جدی شوند. اما این افراد لطمه دیده عموما نسبت به مبلغ و شرایط تعیین شده برای دریافت تسهیلات حمایتی کرونا گلایه دارند. از جانب دیگر با اوج گیری شمار مبتلایان و فوتی های کرونا، از ۲۰ آبان ماه فعالیت تمام مشاغل غیرضروری در ۲۵ مرکز استان همچون تهران تا ساعت ۱۸ مجاز و مشاغل گروه ۳ و ۴ نیز بطور کلی تعطیل شدند. اما باتوجه به ادامه اوج گیری آمار مبتلایان و فوتی ها از روز شنبه، اول آذر هم به مدت دو هفته همه مشاغل به جز مشاغل سطح یک تعطیل شدند و قوانین منع رفت و آمد نیز اجرا شد.
تا حالا ۱۴ گروه شغلی مشمول دریافت تسهیلات حمایتی به مشاغل لطمه دیده از کرونا شناخته شدند که مهلت ثبت نام آن در سامانه کارا تا اختتام مهرماه بود. البته این تسهیلات به واحدها و کارگاه هایی اختصاص می یابد که نیروهای کار در آنها شاغل و بیمه باشند در حقیقت مبنای پرداخت، شاغل بودن نیروی کار و تعدیل نشدن فرد و داشتن بیمه پردازی تا پیش از شیوع ویروس کرونا است و میزان پرداخت تسهیلات نیز به این شکل است که برای واحدهای کسب و کاری که فعال بوده و تعطیل نشده اند، مبلغ ۱۲ میلیون تومان وام به ازای هر شاغل دارای پرونده بیمه تامین اجتماعی (۷۰ درصد هزینه دستمزد و ۳۰ درصد امور عملیاتی) و برای واحدهایی که به اجبار تعطیل شده اند، مبلغ ۱۶ میلیون تومان وام به ازای هر شاغل دارای پرونده تامین اجتماعی (۵۰ درصد هزینه دستمزد و ۵۰ درصد سایر امور عملیاتی) پرداخت می شود.
طبق اعلام اتاق اصناف ایران حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در بخش های غیرمشمول و حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در بخش های مشمول دریافت تسهیلات شاغل هستند و خسارت ماهانه تعطیلات ناشی از کرونا برای واحدهای صنفی بیش از ۲۶ هزار میلیارد تومان بوده است.



5.0 / 5
1242
1399/09/21
22:24:35
تگهای خبر: بانك , بیمه , تجارت , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۴ بعلاوه ۴
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش