بازار دو نرخی مرغ و سردرگمی مصرف كنندگان!

بازار دو نرخی مرغ و سردرگمی مصرف كنندگان! به گزارش میزان سنج به نظر می آید بی سروسامانی بازار مرغ و تخم مرغ که هیچ کس تقصیر آنرا به گردن نمی گیرد، در کنار اعلام نرخ های مختلف از جانب مسؤلان، مصرف کنندگان را سردرگم می کند.


به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، به دنبال افزایش باردیگر قیمت به حدود ۳۰ هزار تومان، ساعاتی پیش حبیب اسدالله نژاد، نایب رییس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی، اظهار داشت که قیمت واقعی مرغ، قیمت مصوب تنظیم بازار یعنی ۲۰هزار و۴۰۰ تومان نیست. قیمت واقعی مرغ زنده با عنایت به افزایش مولفه های تولید برپایه آنالیز تشکل ها ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و قیمت مرغ گرم هم ۲۴ تا ۲۵ هزارتومان می شود و فروش مرغ بیشتر از ۲۷ هزارتومان گرانفروشی است.
این اظهارات در حالی مطرح می شود که امسال قیمت مصوب مرغ در ستاد تنظیم بازار دو بار افزایش یافته و هم اکنون قیمت مصوب آن ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان است.
نگاه کوتاهی به بازار کالاهای اساسی امسال نشان داده است که بیشتر کالاهای اساسی و ضروری سبد خانوار با افزایش قیمت چند باره به صورت قانونی و با موافقت ستاد تنظیم بازار روبرو شده و در نهایت باز هم گران تر از نرخ مصوب عرضه شده است.
به صورت خلاصه امسال با موافقت ستاد تنظیم بازار، از بین کالاهای اساسی خوراکی سه بار قیمت تخم مرغ و دو بار قیمت مرغ، دو بار قیمت لبنیات و از بین سایر کالاها دو بار قیمت انواع شوینده و دو بار قیمت لوازم خانگی افزایش یافت.
همینطور بر مبنای جدید ترین آمار انتشار یافته از جانب وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) قیمت ۲۰ قلم کالا از انواع خوراک دام و طیور، صیفی جات، میوه، حبوبات و برنج و همینطور آهن آلات در آبان ماه سال جاری بیشتر از ۱۰۰ درصد افزایش داشته و بین ۲ تا ۴.۵ برابر شده و ۲۷ کالا هم بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشتند.
بازار بی سر و سامان مرغ و تخم مرغ
در بین کالاهای اساسی به نظر می آید بازار مرغ و تخم مرغ از سایر کالاها بی سروسامان تر است، چونکه همانطور که اشاره شد با وجود افزایش چندین باره نرخ مصوب این کالاها، هم اکنون قیمت هر کیلو مرغ در سطح خرده فروشی ها به ۳۰ هزار تومان و قیمت هر شانه تخم مرغ به ۵۰ هزار تومان هم رسیده است، اما قیمت مصوب این دو کالای اساسی به ترتیب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان و ۳۲ هزار تومان است. این در شرایطی است که در سالهای اخیر و با افزایش چشم گیر قیمت گوشت قرمز، برای اقشار ضعیف جایگزین آن شده بود.
دلیل این نابسامانی ها هم دقیقا معلوم نیست و وزارت صمت و جهاد کشاورزی همواره انگشت افترا را به سمت یکدیگر می گیرند. به صورتی که وزارت صمت همواره از کمبود عرضه و تخلف بعضی از واحدهایی که ارز دولتی دریافت نمودند، اما کالای خویش را به قیمت مصوب عرضه نمی کنند گلایه دارد، اما وزارت جهاد کشاورزی می گوید نهاده ها را در سامانه بازارگاه توزیع کرده و گران فروشی در سطح بازار اتفاق می افتد که مسئولیتش با وزارت صمت است. در همین شرایط مرغداران قبلا عدم دریافت نهاده های تولید به قیمت مصوب را عامل گرانی مرغ می دانستند، حالا می گویند از آذر ماه به بعد حدود ۸۰ درصد نهاده های مورد نیاز واحدهای مرغداری با قیمت مصوب دولتی تأمین شده، اما باز هم قیمت تمام شده برای آنها بیشتر از نرخ مصوب است.
ازاین رو وضعیت بازار مرغ و تخم مرغ کلاف سردرگم و پیچیده ای شده که هیچ کس مسئولیت آنرا قبول نمی کند و مصرف کننده هم بیشتر از همه از این شرایط زیان می بیند.



0.0 / 5
1023
1399/11/25
23:24:33
تگهای خبر: بازار , تجارت , تولید , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۲ بعلاوه ۱
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش