وعده های بی سرانجام و تداوم نابسامانی در بازار روغن!

وعده های بی سرانجام و تداوم نابسامانی در بازار روغن! میزان سنج: در صورتیکه شهروندان همچنان برای خرید روغن جامد با مشکل مواجهند و حتی گزارش هایی از فروش روغن با ارائه کارت ملی پخش شده، مسئولان وزارت صمت این مساله را تکذیب و به وعده دادن اکتفا می کنند.


به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، اواخر شهریورماه بود که عرضه روغن جامد در فروشگاه ها کم شد و قیمت آن نیز افزایش پیدا کرد. کمتر از یک ماه بعد نیز روغن مایع در بازار کمیاب شد. مشکلات به وجود آمده در حدی بود که بر طبق گزارش های رسیده از تهران و برخی شهرستانها یا بطور کل روغن در فروشگاه ها و مغازه ها نبود، یا با قیمت های بالاتر به بهانه کمیاب شدن فروخته می شد، یا خرید روغن منوط به خرید اقلام دیگر بود یا اینکه بعد از ایستادن در صف به هر نفر تنها یک روغن فروخته می شد.
بااینکه چندی بعد وضعیت عرضه روغن مایع در فروشگاه های زنجیره ای و پس از آن در خرده فروشی ها بهتر شد و بازار به ثبات نسبی رسید اما گزارش ها نشان میدهد که هنوز برخی استانها در تامین روغن مایع مصرفی خانوار با مشکلاتی مواجهند و کمبود عرضه روغن جامد نیز همچنان خودنمایی می کند و شهروندان را با چالش های بسیاری مواجه کرده است. بتازگی هم مشاهدات میدانی ایسنا نشان داد که در بعضی از محله های شهر تهران در برخی از فروشگاه های زنجیره ای خرید روغن جامد با ارائه کارت ملی میسر است؛ یعنی به هر کارت ملی تنها یک روغن جامد فروخته می شود.
مسئولان وزارت صمت علت اصلی نابسامانی در بازار روغن را گمانه زنی درباره حذف ارز دولتی این محصول عنوان می کنند. اما آنها به مردم اطمینان داده اند که ارز دولتی روغن قطع نمی گردد و قیمت روغن در سال آینده افزایش نخواهد یافت. وعده ای که شاید نتوان از تحقق آن مطمئن بود، چونکه طی ماه های اخیر مسئولان این وزارتخانه بارها وعده دادند که مشکل بازار روغن حل می شود که هنوز حداقل در بازار روغن جامد این وعده محقق نشده است. در چنین شرایط همین مسئولان مشکلات این بازار همچون فروش روغن با کد ملی را رد می کنند. بگفته عباس قبادی، دبیر ستاد تنظیم بازار، مصرف بیشتر خانوارها روغن مایع است و روغن جامد بیشتر مصرف صنعتی و صنفی دارد، اما افزایش تقاضای روغن مایع سبب شد قسمتی از ظرفیت تولید روغن جامد نیز به این بخش تخصیص یابد که سبب کسری در تولید روغن جامد هم شد.
از جانب دیگر قبادی میانگین مصرف ماهانه روغن در کشور را حدود ۱۵۰ هزار تن و تولید روغن در بهمن ماه را ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تن عنوان کرده و نابسامانی در بازار این محصول را به فضای روانی ناشی از اخباری مربوط به احتمال تغییر نرخ ارز و به دنبال آن هجوم مردم به فروشگاه ها، افزایش تقاضا و شکل گیری احتکار خانگی نسبت داده است. این در حالیست که برمبنای آمار رسمی انتشار یافته در ماه های اخیر روغن تولید شده نباتی همیشه بیشترین کاهش تولید را در میان کالاهای منتخب صنعتی داشته و در ۱۰ ماهه نخست امسال حدود یک میلیون و ۲۱۵ هزار تن بوده، یعنی به طور متوسط ماهانه بیش از ۱۲۰ هزار تن روغن نباتی در کشور تولید شده است.
همین طور برمبنای همین آمار، در آذر ماه امسال قیمت هر حلب روغن نباتی معمولی ۱۶ کیلویی ۱۲۵.۵ درصد، حلب نیمه جامد معمولی ۵.۴ کیلویی ۶۹.۶ درصد، هر بطری روغن سرخ کردنی معمولی ۸۱۰ گرمی ۲۴.۲ و هر بطری روغن مایع آفتابگردان معمولی ۸۱۰ گرمی ۱۵.۴ درصد نسبت به آذر سال قبل افزایش یافته است.
بطور کلی آنچه در ماه های اخیر شاهد بودیم، چرخه ای از وعده و تکذیب مشکلات در بازار روغن بود، حال آنکه واقعیت این است که مردم برای تامین روغن جامد همچنان داری مشکل هستند.




منبع:

0.0 / 5
1062
1399/12/06
13:56:10
تگهای خبر: بازار , تولید , خرید , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۶ بعلاوه ۳
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش