در پی قطعی های برق صنایع مطرح شد

وعده هایی برای حفظ تولید صنایع سیمان و فولاد

وعده هایی برای حفظ تولید صنایع سیمان و فولاد میزان سنج: وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن تاکید بر ضرورت لطمه شناسی واقعی و رصد روزانه میزان تولید و موجودی سیمان و فولاد در کشور، اصرار کرد که در وضعیت فعلی، اولویت اصلی در زمینه سیمان و فولاد تامین برق بمنظور حفظ تولید است.


به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، لازم به یادآوری است که نیمه تیرماه سالجاری، شرکت توانیر (مدیریت تولید، انتقال و توزیع برق ایران) در نامه ای خواهان توقف پروسه اصلی شرکتهای فولادی شده و اعلام نمود که حداکثر برق دریافتی شرکتهای فولادی از شبکه برق باید به میزان ۱۰ درصد دیماند مصرفی آنها باشد؛ بعد از آن در پی بروز مشکل در روند فعالیت تولیدی صنایع مذکور (سیمان و فولاد) و درخواست تجدید نظر بر فعالیت ها توسط فعالان این حوزه، هیات دولت تصمیم گرفتند تا صنایع سنگین همچون فولاد و سیمان از شب تا بامداد به فعالیت بپردازند.
براین اساس به منظور ایجاد تسهیل در پروسه تولید در کشور، طبق توافق صورت گرفته میان معاونین وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت، صنایع فولادی و سیمانی مجاز به فعالیت از ساعت ۲۴ الی هشت بامداد تا سقف ۵۰ درصد دیماند مصرفی برق شدند که طبق آن از روز چهارشنبه هفته گذشته (۳۰ تیرماه) لغایت یکشنبه (سوم مرداد ماه)، برنامه زمانبندی محدودیت تامین برق واحدهای سیمان و فولاد کشور، ابلاغ شد.
اما بعد از آن، نظر شرکت توانیر عوض شد و این برنامه از روز پنجشنبه (۳۱ تیرماه) برای صنایع فولادی تغییر کرد.
ازاین رو طی یک ماهه اخیر، محدودیت های اعمالی در مصرف برق صنایع فولادی و سیمانی را گرفتار چالش کرده و به جهت این که میزان تولید کاهش یافته است، قیمت ها به ویژه قیمت سیمان در ایام اخیر نوسان زیادی داشته است و براین اساس قطعی برق و کاهش تولید سیمان همچون دلیلهای نوسانات قیمت سیمان در ایام اخیر به حساب می آید.
عزت الله اکبری تالارپشتی- رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی- ضمن انتقاد از افزایش قیمت سیمان و فولاد در بازار، در نشست روز گذشته (دوشنبه) دلیلهای گرانی افسارگسیخته این محصولات را با حضور وزرای صنعت، معدن و تجارت و نیرو و معاونان آنها بررسی کرد و با اشاره به اینکه دولت بایستی با پیشبینی احتمال قطعی برق در فصل گرما و ایجاد ظرفیت های لازم، از بروز آشفتگی در بازار سیمان و فولاد جلوگیری می کرد؛ تصریح کرد: صنایع بخش مهمی از اقتصاد کشور هستند و دولت برای تامین برق موردنیاز، نباید ابتداً، برق واحدهای تولیدی و صنعتی را قطع می کرد؛ چونکه در صورت بروز اختلال در فعالیت واحدهای تولیدی اقتصاد و تولید کشور تحت تاثیر قرار می گیرد. با اصلاح الگوی مصرف برق می توان خیلی از کمبودها را جبران کرد.
در این حوزه، علیرضا رزم حسینی- وزیر صنعت، معدن و تجارت- نیز در جلسه کارگروه تنظیم بازار روز گذشته (دوشنبه)، ضمن اشاره به مشکلات ناشی از قطعی برق برای صنعت کشور، اظهار داشت: با عنایت به تصمیماتی که در وزارت نیرو گرفته شد، واحدهای مختلف صنعتی با قطعی برق روبرو شدند و بیشترین فشار ناشی از این عدم تامین برق، به واحدهای سیمانی و فولادی تحمیل شد.

پیشنهادات وزارت صمت برای لطمه حداقلی صنایع از قطعی برق پذیرفته نشد
طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، این مقام مسئول با اشاره به اینکه پیشنهادات وزارت صمت برای به حداقل رساندن لطمه های ناشی از قطعی برق به بخش صنعت، مورد قبول واقع نشد، خاطرنشان کرد: در بازاری که میزان تقاضا تغییری نکرده است، وقتی عرضه کمتر از 30 درصد باشد، طبیعتا مشکلات حادث می شوند. مسئله اصلی در بازار سیمان و فولاد در شرایط فعلی در ارتباط با کاهش تولید است؛ پس ضروریست تمرکز اصلی بر تولید باشد که آن هم نیازمند تامین انرژی و برق مورد نیاز این صنایع است.
رزم حسینی ضمن تاکید بر ضرورت بررسی موضوعات در رابطه با توزیع در کارگروه های تخصصی و بررسی کارشناسی آن برای گرفتن یک تصمیم درست جهت رفع چالش نظام توزیع موجود، اظهار نمود: وزارت صمت در این زمان، بیشترین مطالبه و درخواست را برای تامین برق واحدهای تولیدی از وزارت نیرو داشته است و این مورد را بصورت مستمر و جدی پیگیری کرده و خواهد کرد؛ امیدواریم با کمک و همکاری وزارت نیرو، بتوانیم این مشکل را از سر راه تولید برداریم.

برق تخصیصی تنها مکفی گرم نگه داشتن کوره هاست
به نقل از ایشان، میزان برقی که هم اکنون در اختیار این واحدهاست تنها برای گرم نگه داشتن کوره ها کافی است و این اختلال در تولید سبب ایجاد چالش در حفظ بازارهای خارجی و مشکل در قراردادهای داخلی برای صنایع سیمان و فولاد شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن درخواست برخورد جدی و قانونی با هرگونه تخلف در زمینه لطمه شناسی واقعی، رصد و پایش روزانه میزان تولید و فعالیت واحدهای تولیدی این صنایع، بر کنترل انبارها جهت ساماندهی بازارها تصریح کرد: تنظیم بازار در شرایط فعلی متفاوت با شرایط عادی است. برخی از صاحبان قلم و تریبون بجای کمک به ایجاد آرامش در بازار، به التهابات بازار دامن می زنند و اجرای تصمیمات درست را به مخاطره انداخته و در مواردی نیز ناخواسته در مقابل تولید قرار می گیرند.
وی ادامه داد: در شرایطی هستیم که علاوه بر مشکلات تحریم، کرونا و خشکسالی، قطعی برق نیز وجود دارد و با عنایت به فصل گرما و نیاز مبرمی که مناطق گرمسیر کشور به برق دارند، لازم است با اولویت بندی و بررسی های کارشناسی، این مورد مدیریت شود.
وزیر صمت در انتها صحبت های خود از وزارت نیرو خواست که به تعهدات پذیرفته شده در قبال صنایع و معادن پا برجا باشند و تامین برق واحدهای تولیدی سیمان و فولاد که به دلیلهای مختلف طی چند روز گذشته عملیاتی نشده است را در دستور کار خود قرار دهند. تامین برق واحدهای تولیدی برای حل مشکلات موجود از دغدغه های اصلی وزارت صمت است و صنعتگران مطمئن باشند از همه امکانات و ظرفیت های موجود جهت مرتفع نمودن این مشکلات و موانع استفاده خواهیم کرد.
همین طور در این رابطه، فرهاد رحمانی-معاون دفتر صنایع غیرفلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت- با یادآوری این که زمستان سال قبل (۲۳ دی ماه تا ۱۸ بهمن ماه)، قطعی برق سبب شد بیش از پنج میلیون تن سیمان تولید نشود؛ فلذا این اتفاق بازاری سیاه در آن مقطع ایجاد کرد؛ خاطرنشان کرد: با اعمال محدودیت صنایع در مصرف برق، هم اکنون باردیگر این اتفاق افتاده است ویکی از دلیلهای اصلی افزایش قیمت سیمان طی روزهای اخیر همین قطعی برق است که سبب کاهش ساخته شده است.
وی با اشاره به اینکه طی دوهفته اخیر تولید سیمان، باوجود افزایش ۲۹ درصدی در خرداد ماه، به هشت میلیون تن کاهش پیدا کرده است؛ تصریح کرد: چنانچه قطعی برق برای واحدهای تولیدی سیمان ادامه دار باشد، موجودی هشت میلیون تنی کلینکر، حداقل تا یک ماه و نیم می تواند تولید سیمان را پوشش دهد.
لازم به ذکر است که وزرای نیرو و صمت وعده دادند، در ایام آتی اقدامات مناسب و لازمی برای مدیریت مصرف برق و تامین برق واحدهای تولیدی و صنعتی انجام دهند.




منبع:

5.0 / 5
688
1400/05/05
12:42:48
تگهای خبر: امداد , بازار , تجارت , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۷ بعلاوه ۴
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش