دستور اژه ای به سازمان بازرسی برای پیگیری تخلفات یک شرکت در جریان واردات نهاده های دامی

دستور اژه ای به سازمان بازرسی برای پیگیری تخلفات یک شرکت در جریان واردات نهاده های دامی به گزارش میزان سنج رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: آنطور که سازمان بازرسی گزارش داده، تعداد قابل توجهی از افراد با استناد به اعلام ورود نهاده های دامی به بندر و ثبت آن در سامانه بازارگاه، مبادرت به واریز وجه برای خرید کالا و ترخیص و دریافت آن ظرف یک تا چند هفته بعد کردند در صورتی که اساسا نهاده ای وارد کشور نشده بود و در نهایت هم هیچگونه کالایی به دست مردم نرسید.


به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در ادامه سلسله نشست های تخصصی قوه قضاییه که به مبحث حذف و اصلاح بسترهای فساد زا اختصاص داشت ضمن اشاره به گزارش رئیس سازمان بازرسی کل کشور پیرامون مختلف رخ داده در زمینه واردات نهاده های دامی اظهار نمود: آنطور که سازمان بازرسی گزارش داده، تعداد قابل توجهی از افراد با استناد به اعلام ورود نهاده های دامی به بندر و ثبت آن در سامانه بازارگاه، مبادرت به واریز وجه برای خرید کالا و ترخیص و دریافت آن ظرف یک تا چند هفته بعد کردند در صورتی که اساسا نهاده ای وارد کشور نشده بود و در نهایت هم هیچگونه کالایی به دست مردم نرسید.
رئیس قوه قضاییه ضمن اشاره به پرداخت پول از جانب مردم و مشتریان برای خرید ۵۰۰ هزار تن نهاده دامی در حالیکه این محموله وارد کشور نشده بود، اظهار داشت: یکی از تخلفات آشکار در جریان واردات این محموله بدین شکل بوده که پیش از وارد شدن کالای مورد نظر به بندر نسبت به دریافت شماره کوتاژ اقدام شده است و متعاقب این موضوع، کوتاژ در سامانه بازارگاه به ثبت رسید و در معرض دید مشتریان قرار گرفت و مردم هم با مشاهده کوتاژ در سامانه، مبادرت به خرید کالا کردند.
محسنی اژه ای ضمن اشاره به نامه نگاری برخی مسؤلان وزارت جهاد کشاورزی با بانک مرکزی در جریان امور در ارتباط با واردات این محموله اظهار داشت: طی نامه ای از بانک مرکزی خواسته شده بود که دلار بابت کالایی که وارد شده در اختیار شرکت خصوصی یاد شده قرار دهد درحالی که اساساً هیچگونه کالایی وارد کشور نشده بود.
رئیس قوه قضاییه واگذاری ۴۹ درصد از سهام شرکت خصوصی مذکور به سازمان تعاونی روستایی را از دیگر تخلفات صورت گرفته در جریان واردات اخیر محموله نهاده های دامی عنوان نمود.
رئیس عدلیه از سازمان بازرسی خواست که مبحث تخلفات صورت گرفته در زمینه واردات نهاده های دامی را با فوریت و جدیت مورد پیگیری قرار دهد و در همین زمینه خاطرنشان کرد: این که یک دستگاه که از متولیان امر واردات کالا به کشور است به صورت رسمی مرتکب چندین تخلف شده باشد موضوعی بسیار مهم و قابل پیگیری می باشد.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: موارد اینچنینی زمینه ساز فسادهای بعدی و مختلف و ایجاد پرونده های کثیرالشاکی می شود و گرفتاری ها و مشکلات بسیار زیادی را هم برای مردم و هم برای دستگاه قضا به وجود می آورد.
در همین زمینه، خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به گلایه مندی برخی از کشاورزان و اتحادیه ها در ارتباط با خرید نهاده های دامی از سامانه بازارگاه و عدم دریافت این نهاده ها تا کنون، اظهار نمود: در نتیجه پیگیری های سازمان بازرسی مشخص شد که سازمان تعاونی روستایی در تاریخ ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ مبادرت به انعقاد قراردادی تحت عنوان تفاهمنامه کارگزاری با یک شرکت خصوصی کرده و به باعث این قرارداد، شرکت مذکور متعهد به تأمین ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن نهاده دامی همچون گندم، جو، روغن و … شده است.
وی ادامه داد: در حالیکه تابحال حدود ۴۰ روز از موعد وارد کردن محموله نهاده های دامی به کشور از جانب این شرکت گذشته اما هنوز این نهاده ها تأمین نشده اند.
رئیس سازمان بازرسی اضافه کرد: ساخت کوتاژ صوری در حالیکه هنوز محموله نهاده های دامی وارد بندر نشده بود و سپس ثبت کوتاژ در سامانه بازارگاه، سبب شد که ۸۰۰ هزار تن نهاده دامی در سامانه به مردم، کشاورزان و اتحادیه ها عرضه شود و مردم هم بدون آنکه نهاده ها وارد کشور شده باشد، با مشاهده ثبت کوتاژ در سامانه بازارگاه، ۵۰۰ هزار تن از این نهاده ها را با مبلغ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان خریداری و این مبلغ را به حساب شرکت خصوصی یاد شده واریز کردند.
خداییان افزود: طبق رسیدگی های بدوی سازمان بازرسی مشخص شده که ایجاد کوتاژ صوری و قرار دادن کوتاژ در سامانه بازارگاه و عرضه شدن نهاده ها در بین مشتریان، کشاورزان و اتحادیه ها درحالی که نهاده ای وارد کشور نشده، همچون تخلفات رخ داده در مورد واردات این نهاده های دامی بوده است.
وی با اشاره به اینکه در قرارداد در میان سازمان تعاونی روستایی با شرکت خصوصی یاد شده، مقرر شده بود که ۵۰ درصد سود حاصل از این واردات به شرکت تعلق داشته باشد، اظهار داشت: این در حالی بود که شرکت در آن مقطع زمانی نهاده های دامی را می توانست با ارز ترجیحی ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی وارد کشور کند و هم اکنون که دیگر ارز ترجیحی وجود ندارد این نهاده ها باید ۴ تا ۵ برابر قیمت خریداری و در اختیار مردم گذاشته شود.
رئیس سازمان بازرسی اضافه کرد: از طرفی، بعضی از مسؤلان جهاد کشاورزی طی نامه ای به بانک مرکزی خواهان آن شده بودند که ۷۳۵ میلیون دلار در اختیار شرکت یاد شده قرار بگیرد و در این نامه قید کرده بودند که نهاده های دامی وارد کشور شده درحالی که اصلا نهاده ای به کشور وارد نشده بود.
خداییان افزود: پس از آنکه مشخص شد شرکت خصوصی یاد شده توانایی وارد کردن این محموله نهاده های دامی به کشور را ندارد ۴۹ درصد این شرکت به سازمان تعاونی روستایی منتقل شد در حالیکه بر مبنای قانون، بخش های دولتی نمی توانند هبه ای را بپذیرند و عواقب این انتقال آن است که اگر شرکت نتواند به تعهدات خودش در زمینه وارد کردن نهاده های دامی عمل کند، باید حداقل ۵۰ درصد از این خسارت توسط دولت جبران شود.
رئیس سازمان بازرسی ضمن اشاره به عدم دریافت ضمانت نامه معتبر از این شرکت توسط سازمان تعاونی روستایی اظهار داشت: سازمان تعاونی روستایی پیش از تنظیم پیش فاکتور هم مبلغ ۴۲۴ میلیارد تومان را در اختیار شرکت یاد شده قرار داده بود.
خداییان همینطور خاطرنشان کرد: دست اندرکاران این شرکت در دولت قبل هم تحت عنوان یک شرکت دیگر، بنا داشتند که حدود ۴ هزار تن نهاده وارد کشور کنند اما به تعهدات خود عمل نکردند.




منبع:

5.0 / 5
2420
1401/04/03
10:56:42
تگهای خبر: بازار , بانك , خرید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۲ بعلاوه ۱
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش