آغاز واکنش آسیا به افزایش قیمت نفت

آغاز واکنش آسیا به افزایش قیمت نفت به گزارش میزان سنج، واردات نفت به آسیا در سپتامبر به علت تعمیرات پالایشگاهی و افزایش قیمت ها، برای دومین ماه متوالی کاهش پیدا کرد.



به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، طبق داده های گردآوری شده توسط شرکت LSEG، آسیا در سپتامبر ۲۴.۹۵ میلیون بشکه در روز نفت وارد کرد که در مقایسه با ۲۵.۲۲ میلیون بشکه در روز اوت، کاهش داشت. میزان واردات سپتامبر همینطور حدود سه میلیون بشکه در روز کمتر از ۲۷.۹۲ میلیون بشکه در روز واردات ژوئیه بود که بالاترین رکورد ماهانه واردات این منطقه در سال ۲۰۲۳ تابحال به حساب می آید.

بر اساس داده های شرکت LSEG، واردات آسیا در ماه های اوت و سپتامبر، کمترین میزان واردات ماهانه از آغاز سال ۲۰۲۳ تابحال بوده است. دو دلیل اصلی این کاهش واردات، تعمیرات فصلی پالایشگاهی است که از سپتامبر شروع شده و تا اکتبر ادامه دارد. پالایشگاه ها معمولاً نرخ استفاده از ظرفیت تولید را پیش از تعمیرات منظم، می افزایند تا به ذخیره محصولات بپردازند اما بعد از آن، خرید نفت را در دوره تعمیرات، کم می کنند.

عامل دیگر کاهش واردات نفت در سپتامبر، احیانا افزایش قیمت نفت می باشد که از ژوئیه به بعد تحت تأثیر کاهش عرضه اضافی عربستان سعودی، شتاب گرفت. بهای معاملات نفت برنت از ۷۱ دلار و ۵۷ سنت در هر بشکه در ۲۸ ژوئن، به ۹۷ دلار و ۶۹ سنت در ۲۸ سپتامبر رسید که افزایش ۳۶.۵ درصدی را نشان داده است.

کاهش واردات نفت به آسیا در سپتامبر، امکان دارد تنها آغاز واکنش تقاضا به افزایش قیمت نفت باشد چونکه محموله هایی که ماه میلادی گذشته وارد شدند، احیانا در ژوئیه و درست قبل از شروع روند افزایشی اخیر قیمت نفت، خریداری شده بودند. احتمال دارد قیمت های بالاتر نفت سبب واردات کمتر در سه ماهه چهارم سال جاری شود، بخصوص که با عنایت به حاشیه سود قوی سوخت های پالایشی و قوی شدن ارزش دلار آمریکا، افزایش قیمت خرده فروشی سوخت هایی مانند دیزل و بنزین، بیشتر از افزایش قیمت نفت خام بوده است.

عامل چین

چین، عامل اثرگذار بزرگ نامعلوم بر تقاضای آسیا برای نفت می باشد. تصور می رود زمانیکه قیمتها پایین تر بود، این کشور نفت زیادی ذخیره کرده است. طبق محاسبات که بر مبنای داده های رسمی بوده است، چین در اوت، حدود ۱.۳۲ میلیون بشکه در روز به ذخایر نفت تجاری یا استراتژیک اضافه کرد. چین در هشت ماه نخست سال میلادی جاری، حدود ۸۱۰ هزار بشکه در روز یا مجموعا حدود ۱۹۷ میلیون بشکه، به ذخایر اضافه کرد.

این کشور حجم نفت خام وارداتی یا برداشت شده از ذخایر استراتژیک و تجاری را فاش نمی کند، اما میتوان با کسر مقدار نفت خام فرآوری شده از کل نفت موجود از واردات و تولید داخلی، تخمین زد. طبق داده های LSEG، چین در سپتامبر ۱۱.۵۳ میلیون بشکه در روز نفت وارد کرد که کمتر از ۱۲.۴۹ میلیون بشکه در روز اوت بود.

ذخایر بالای نفت انباشته شدن در سال ۲۰۲۳ تاکنون، به پالایشگاه های چین، این امکان را می دهد که واردات را کاهش داده و در عین حال، صادرات سوخت را بالا برند تا از حاشیه سود بالای محصولاتی نظیر دیزل سود ببرند. آن چه واضح است، اینست که چین تلاش می کند تا واردات نفت ارزان تر از روسیه و ایران را به حداکثر برساند و در عین حال، مصرف نفت گران تر از عربستان را به حداقل برساند.

روسیه، بزرگترین صادرکننده نفت به چین در سپتامبر بود و ۱.۸۱ میلیون بشکه در روز نفت عرضه نمود که بالاتر از صادرات ۱.۴۴ میلیون بشکه در روز نفت از جانب عربستان سعودی بود.

هند که دومین واردکننده بزرگ نفت در آسیا بعد از چین است، با واردات ۱.۵۳ میلیون بشکه در روز در سپتامبر، درحال افزایش واردات نفت روسیه است. افزایش واردات از روسیه با وجود کاهش تخفیف فروش نفت این کشور به حدود چهار تا پنجم دلار در هر بشکه در مقایسه با پنج تا شش دلار در ماه قبل است.

بر اساس گزارش رویترز، سوال اصلی اینست که افزایش اخیر قیمت ها، چقدر روی تقاضای آسیا برای نفت در سه ماهه چهارم، تأثیر خواهد گذاشت. قیمت های بالاتر سوخت احیانا به رشد تورم دامن می زند و بانکهای مرکزی امکان دارد افزایش نرخ های بهره را باردیگر شروع کرده یا هرگونه کاهش را به تاخیر بیاندازند و این مورد احیانا به اعتماد مصرف کننده و قدرت خریدش ضربه می زند.




5.0 / 5
270
1402/07/10
15:06:19
تگهای خبر: بانك , تولید , خرید , دلار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۴ بعلاوه ۱
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش