رییس كنفدراسیون صادرات: امیدواریم دولت دوباره نرخ ارز را سركوب نكند

رییس كنفدراسیون صادرات: امیدواریم دولت دوباره نرخ ارز را سركوب نكند میزان سنج: رییس كنفدراسیون صادرات ابراز امیدواری كرد كه دولت بار دیگر نرخ ارز را سركوب نكند.


به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، محمد لاهوتی، رییس كنفدراسیون صادرات در برنامه گفت وگوی ویژه خبری به نمایندگی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی حاضر شد تا ابهامات این بخش را درباره مصوبه اخیر دولت در زمینه مبادلات ارزی تجار مطرح كند.
وی درصحبت های خود یكی از دستاوردهای دولت یازدهم و دوازدهم را ثبات اقتصادی و عدم تغییر قیمت ها دانست و اظهار داشت: این مورد در نهایت منجر به رشد اقتصادی كشور شده است.
نرخ ارز تهدیدی برای دستاوردهای دولت شده بود

لاهوتی اضافه كرد: این ثبات اقتصادی برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی نوعی اطمینان تولید می كرد كه نرخ ارز تا حدودی ثابت و دور از هیجان است اما در چند ماه گذشته بازار ارز دچار تنش شد و شرایط به گونه ای بود كه تمام دستاوردهای گذشته را تهدید می كرد.
رییس كنفدراسیون صادرات با بیان این كه وضعیتی كه در بازار ارز بوجود آمده بود، در نهایت نه به نفع تولیدكننده و نه صادركننده و نه دولت و نه جامعه بود، اظهار داشت: اگر این وضعیت ادامه پیدا می كرد، تورم هم كه مدتی است كنترل شده، به حالت قبلی خود بازمی گشت. بر همین اساس، از یكسان سازی نرخ ارز استقبال و دفاع می نماییم زیرا در شرایط یكسان است كه فعالان اقتصادی سود برده و بحث رانت خواری حذف می گردد.
وی با بیان این كه در كلیات این طرح تصمیم شجاعانه ای از جانب دولت بوده و التهابات بازار را كم كرده، اظهار نمود: البته امیدواریم كه دولت دوباره برنامه سركوب نرخ ارز را اجرا نكرده و متناسب با تورم، نرخ ارز را افزایش دهد تا مانند گذشته این نرخ در یك مقطع زمانی مانند فنر از جا نپرد.
لاهوتی در ادامه صحبت های خود با طرح بعضی از معضلات و ابهامات بخش خصوصی درباره مصوبه اخیر دولت، اظهار نمود: در شرایط تحریم ها، یكی از مسائلی كه وجود دارد، این است كه هنوز شرایط نقل و انتقال بانكی ما با مشكلاتی همراه است. در چنین شرایطی اگر برگشت ارز از كانال های بانكی مهیا نشود و امكان جابجایی ارز با استفاده از كانال هایی كه تجار در زمان تحریم بوجود آورده اند، نباشد، صادركنندگان با مشكلاتی مواجه خواهند شد.
وی همینطور به این مسأله اشاره نمود كه بخشی قابل توجهی از صادرات ایران به بازارهای عراق و افغانستان است كه این كشورها سیستم های بانكی ضعیفی دارند كه بر همین اساس، درآمد حاصل از صادرات را حتی با ریال پرداخت می كنند.
لاهوتی در بخش دیگری از صحبت های خود بر این نكته تاكید كرد كه نرخ ۴۲۰۰ تومانی دلار در ماه های گذشته ۱۳ تا ۱۴ درصد افزایش دارد كه این افزایش در نهایت بر روی قیمت تمام شده كالای تولیدی هم تأثیر خواهد گذاشت. بر همین مبنا اگر تعرفه های گمركی متناسب با این شرایط تغییر نكند، قدرت رقابت بخش صادراتی كاهش خواهد یافت.
نرخ واقعی دلار كمتر از ۴۵۰۰ تومان است
وی همینطور متذكر شد: نرخ واقعی دلار شاید كمتر از ۴۵۰۰ باشد و بر همین اساس، مبلغ ۴۲۰۰ تومانی اعلام شده اختلاف كمی با قمیت واقعی دارد اما با این وجود لازم است كه سیاست های دولت در این زمینه به درستی اجرایی شود و این گونه نباشد كه صادركننده ما امروز درآمد ارزی خویش را با قمیت ۴۲۰۰ تومان در اختیار سیستم ارزی كشور بگذارد و دو ماه بعد نتواند ارز مورد نیاز خویش را با این قمیت تأمین كند.
رییس كنفدراسیون صادرات در انتها صحبت های خود تاكید كرد: باید برای هزینه های نقل و انتقال با استفاده از سیستم بانكی هم فكر شود و اعدادی منطقی برای كارمزد این طرح اعلام گردد.
به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، هیات وزیران در جلسه روز چهارشنبه (۲۲ فروردین) به استناد اصل یكصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و تبصره (۳) ماده (۷) قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز مصوب ۱۳۹۲ تعداد ۱۶ دستورالعمل را به منظور ساماندهی و مدیریت بازار ارز تصویب و معاون اول رئیس جمهور آن را به دستگاه های ذیربط ابلاغ نمود.



5.0 / 5
4661
1397/01/24
14:14:36
تگهای خبر: بازار , بانك , تولید , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۸ بعلاوه ۳
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش