استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی مطرح كرد

سوء استفاده برخی شركت های دانش بنیان از تسهیلات و معافیت ها

سوء استفاده برخی شركت های دانش بنیان از تسهیلات و معافیت ها میزان سنج: مدیرگروه مهندسی، فیزیك و نانوفناوری پزشكی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به سوءاستفاده برخی شركت ها از تسهیلات و معافیت های شركت های دانش بنیان كه نابجا رخت دانش بنیانی بر تن می كنند، اظهار داشت: بعضی از این شركت ها صرفاً از مهندسی معكوس بهره برداری كرده و فقط قطعاتی از دستگاه های مشابه خارجی را كپی برداری كرده و بعنوان محصول دانش بنیان عرضه می كنند.


به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، دكتر علی استكی در همایش "آموزش پزشكی مبتنی بر دستاورد با تاكید بر اقتصاد دانش بنیان و فناوری" با اشاره به اینكه تمامی آمار و اطلاعات نمایش شده در حوزه فناوری ثمین است، اظهار داشت: با این وجود باید بررسی شود كه چرا به دنبال تحریم، این قدر محسوس و مدلول دار شركت ها و محصولات آنها گرفتار مشكل می شوند! واقعیت چیست؟
این عضو هیأت علمی دانشگاه در این همایش كه به همت معاونت آموزشی امور دستیاری و تحصیلات تكمیلی دانشكده پزشكی علوم پزشكی شهید بهشتی و با همكاری مركز نوآوری و شكوفایی جهاد دانشگاهی علوم پزشكی شهید بهشتی برگزار شد، درباب "فناوری های پیشرفته در رابطه با شركت های دانش بنیان" با عنایت به مراحل چرخه عمل كه از بینش شروع شده و به سیاست گذاری، برنامه ریزی، اجرا و نظارت منجر می شود، به قانون "حمایت از شركت ها و مؤسسات دانش بنیان، تجاری سازی، نوآوری ها و اختراعات" كه در سال ۱۳۸۹ توسط مجلس به تصویب رسید، اشاره نمود و اضافه كرد: بر طبق این قانون، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بعنوان مجری و ناظر بر این قانون بالاترین مرجع در این خصوص است.
استاد گروه مهندسی و فیزیك پزشكی در ادامه به ذكر آمارهای موجود در این زمینه پرداخت و اظهار داشت: تعداد شركت های دانش بنیان از ۵۵ شركت در سال ۹۲ به حدود ۳۷۰۰ شركت در سال ۹۷ افزایش یافته است و در مجموع حدود ۳۰ درصد شركت های دانش بنیان در حوزه سلامت فعالیت می نمایند. برمبنای نوع فعالیت در حوزه سلامت، شركت های دانش بنیان مستقیماً در سه حوزه فناوری زیستی، داروهای پیشرفته و ملزومات و تجهیزات پزشكی و به صورت غیرمستقیم در سه حوزه فناوری نانو، فناوری اطلاعات و تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی طبقه بندی می شوند.
وی ادامه داد: برمبنای آمار رسمی درآمد شركتهای دانش بنیان در سال ۹۶ حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است كه به صورت مطلق قابل توجه بوده، ولی در مقایسه با درآمد شركت های غیر دانش بنیان هنوز مقدار ناچیزی است.
دكتر استكی در دو حوزه صنعتی و علمی به بیان صادرات غالب، واردات، تولید غالب، تهدیدها و فرصت ها پرداخت و افزود: با عنایت به شرایط موجود در حوزه علمی، صادرات غالب نیروی انسانی تحصیل كرده، واردات غالب دانش و تولید غالب مقاله است.
وی تهدیدهای موجود را مهاجرت مغزها و بازده پایین دانش آموختگان باقی مانده و فرصت ها را وجود دانش آموختگان مستعد معرفی نمود.
این استاد دانشگاه با اشاره به بعضی از دلیلهای عدم رشد برای شركت های كوچك تا متوسط بر استناد یك مطالعه توسط سازمان ملل در سال ۲۰۰۳، اظهار نمود: ناكارآمدی سیستم بانكی، ضعف مدیریتی، فساد گسترده اقتصادی، مالیات های غیر عادلانه، بوروكراسی پیچیده و نبود مسئولیت پذیری اجتماعی از عوامل كلی عدم دستیابی به وضعیت مطلوب است.
دكتر استكی درانتها با تاكید بر اینكه استقلال و خودكفایی علمی و اقتصادی بدون تعامل تنگاتنگ با بازار بین المللی اتفاق نمی افتد، این سوال را مطرح كرد: آیا تا این اندازه توانمند هستیم كه صفر تا صد همه مراحل فناوری را خودمان انجام دهیم و یا باید برمبنای تجربه به دست آمده درك خودرا از مقوله استقلال و خودكفایی در حوزه های علمی و تولیدات پیشرفته تصحیح نماییم.



5.0 / 5
4510
1397/12/06
14:43:08
تگهای خبر: بازار , بانك , تولید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۷ بعلاوه ۳
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش