واگذاری ماشین سازی تبریز

واگذاری ماشین سازی تبریز به گزارش میزان سنج واگذاری مالكیت كارخانه ماشین سازی تبریز به صندوق بازنشستگی فولاد با حضور معاون امور مجلس، حقوقی و استان های وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی انجام شد.


به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، معاون امور مجلس، حقوقی و استان های وزارت تعاون كار و رفاه اجتماعی در آئین واگذاری كارخانه ماشین سازی تبریز به صندوق بازنشستگی فولاد با بیان این كه وضعیت كارخانه ماشین سازی در سال های گذشته به یكی از دغدغه های مردم منطقه تبدیل گشته بود، اظهار نمود: وزارت تعاون كار و رفاه اجتماعی این رویكرد را در برنامه خود قرار داده است كه امانتدار خوبی برای مردم باشد تا ضرری به بیت المال وارد نشود.
میر هادی قره سید رومیانی، شفافیت در امور را یكی از مهم ترین سیاست های این وزارت خانه عنوان نمود و اظهار داشت: این مهم در سایه مطالبه گری اقشار مردم و توجه به آن انجام گرفته است.
معاون امور مجلس، حقوقی و استان های وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی با بیان این كه ماشین سازی تبریز بعنوان اولین كارخانه تولید ماشین در كشورهای اسلامی مطرح بوده است، اظهار داشت: بر همین مبنا نگاه وزارتخانه نسبت به این كارخانه در جهت رونق هرچه بهتر بوده كه بتواند به قله های رفیع صنعت در عرصه ملی و بین المللی بازگردد.
وی از كارگران و مدیران كارخانه ماشین سازی تبریز خواست تا با نگاهی واقع بینانه تمام تلاش خویش را برای توسعه این كارخانه انجام دهند.
معاون امور مجلس، حقوقی و استان های وزارت تعاون كار و رفاه اجتماعی با بیان این كه توسعه فعالیت ماشین سازی تبریز باید در اولویت باشد، اظهار نمود: ماشین سازی، كارخانه تولید ماشین است و باید تأثیر مثبتی در استان، كشور و منطقه ایجاد كند.
همچنین نماینده تام الاختیار سازمان خصوصی سازی با تشریح روند واگذاری و تغییر مالكیت كنونی اظهار نمود: ماشین سازی تبریز بر مبنای سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی و با مصوبه های دولت به صندوق بازنشستگی فولاد واگذار شده بود و بعد از آن سازمان صندوق خصوصی و به وكالت از صندوق كاركنان بازنشستگی فولاد طی چند مرحله مزایده به بخش خصوصی واگذار شد.
ضرغامی اضافه كرد: خریدار قبلی به خاطر موضوعاتی كه خارج از مجموعه ماشین سازی بود با مشكلاتی مواجه گردید كه با عنایت به اعلام آمادگی صندوق بازنشستگی كاركنان فولاد كه باردیگر مالكیت و مدیریت ماشین سازی تبریز بر عهده بگیرد سازمان خصوصی سازی هم از آن استقبال كرده و پس از طی مراحل قانونی تغییر مالكیت انجام شده و امروز شاهد این هستیم كه این واگذاری شكل عملی به خود می گیرد.
محمد جواد عسگری، مدیرعامل صندوق فولاد هم در این مراسم با بیان این كه با این واگذاری دغدغه های مردم هم رفع و آرامش به حوزه كارگری بر می گردد، اظهار داشت: تمام تلاش خویش را برای حراست و حفاظت از نیروی كار و حفظ كرامت انسانی انجام می دهیم، چونكه منابع انسانی را سرمایه خودمان می دانیم.
وی با تاكید بر این كه ماشین سازی با این تغییرات واگذاری رویكرد تبدیل به قطب صنعتی اقتصادی را در دستور كار قرار می دهد، اظهار داشت: با عنایت به اینكه صندوق فولاد شركت ها و مجموعه های زیادی را مالكیتش را عهده دار است، تمام شركت ها را ملزم كرده اند كه تمام نیازهای خود در حوزه ماشین را، باید از كارخانه ماشین سازی خریداری كنند و این خریدها رقم كمی نیست و تحول بزرگی بوجود می آورد.
رنجبر قائم مقام صندوق بازنشستگی كاركنان فولاد هم در این آئین با بیان این كه فسخ واگذاری اخیر طبق مفاد قرارداد و مطابق قانون انجام شده است، اظهار نمود: استراتژی صندوق، افزایش ثروت ذی نفعان است كه در مورد ماشین سازی تبریز شامل كاركنان این كارخانه و هم سهامداران صندوق شامل بازنشستگان فولاد و سایر سهامداران می باشد قرار دارد.
وی با بیان این كه یك استراتژی پنج ساله برای مدیریت جامع ماشین سازی تبریز تدوین و اجرا می گردد، اضافه كرد: برای دوره نقل انتقال و تعیین هیأت مدیره جدید كه روند اداری آن ۲۰ روز تا یك ماهه طول خواهد كشید یك سرپرست بر فعالیت ها نظارت خواهد داشت.
در انتها این مراسم ضمن قدردانی از تلاش های شكرانه مدیرعامل قبلی، دكتر ناصرفرج زاده بعنوان سرپرست كارخانه ماشین سازی تبریز ارائه شد.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی هم با تاكید بر این كه صندوق بازنشستگی كاركنان فولاد باید با بكارگیری مدیران تحول گرا زمینه توسعه روز افزون ماشین سازی تبریز را فراهم آورد، اظهار داشت: خوشبختانه در ماه های اخیر كارگران كارخانه ماشین سازی تبریز معوقات حقوق و دستمزد نداشته و الان یك هزار و ۲۰۰ نفر كارگر در آن مشغول كار هستند.
به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، میراحد حسینی با بیان این كه كارخانه ماشین سازی تبریز نگین صنعت كشور است، اظهار نمود: ماشین سازی تبریز بعنوان زیر ساخت كارخانجات مادر كشور یك واحد تولیدی منحصر به فردی است كه محصولات آن علاوه بر بازار داخلی مورد استقبال كشورهای همجوار بوده و خواهان توسعه این كارخانه هستیم.
وی با اشاره به پتانسیل موجود كارخانه ماشین سازی تبریز، اضافه كرد: هم اكنون كارخانه ماشین سازی كمتر از ظرفیت واقعی و اسمی خود فعالیت دارد ولی با عنایت به وضعیت این صنعت بستر كار زیادی برای كارخانه ماشین سازی و افزایش تولید در آن وجود دارد كه با برنامه ریزی تحقق آن دور از دسترس نیست و حتی زمینه توسعه هر چه بیشتر آن هم وجود دارد.
حسینی اضافه كرد: امید است با تغییر و تحول مدیریتی در كارخانه ماشین سازی تبریز شرایط بهتری بر فعالیت های این كارخانه حاكم شود.
استاندار آذربایجان شرقی بر حفظ تولید و اشتغال در مجموعه ماشین سازی تبریز تاكید كرد
استاندار آذربایجان شرقی با تاكید بر حفظ وضع موجود تولید و اشتغال در كارخانه ماشین سازی تبریز، توسعه این مجموعه صنعتی را خواهان شد.
به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، محمدرضا پورمحمدی در دیدار با هیأت نمایندگی صندوق بازنشستگی فولاد ایران كه برای تحویل مالكیت كارخانه ماشین سازی به تبریز سفر كرده اند، با اشاره به اهمیت این كارخانه و سابقه درخشان آن در صنعت كشور و خاورمیانه، اظهار داشت: حساسیت ویژه ای بر روی كارخانه داریم و معتقدیم كه مدیریت این گروه باید به اهل آن سپرده شود.
وی تصریح كرد: با وجود مشكلاتی كه در روند واگذاری این واحد به وجود آمد، این كارخانه هم اكنون فعال است و مشكل خاصی ندارد و نباید صدمه ای به روند تولید آن وارد شود.
وی ادامه داد: خوشحالیم كه با بازگشت مالكیت ماشین سازی به صندوق بازنشستگی فولاد، این كارخانه از بلاتكلیفی خارج می شود و امیدواریم این تغییر و تحول به نفع صنعت كشور و استان باشد.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به این كه ظرفیت های توسعه در ماشین سازی تبریز فراهم است، اضافه كرد: حفظ وضع موجود تولید و اشتغال هم اكنون مهم ترین اولویت است و در مرحله بعدی توسعه این واحد باید در دستور كار قرار گیرد.
پورمحمدی در مورد املاك و مستغلات ماشین سازی تبریز هم اظهار داشت: تمام سرمایه های مادی این صنعت باید در جهت توسعه آن هزینه شود.
وی تاكید كرد: مدیریت ارشد استان هم برای هرگونه همكاری و هم فكری در این خصوص آماده است و امیدواریم با مدیریت صندوق بازنشستگی فولاد و همكاری دستگاه های مسئول بزودی خبرهای خوشی از این صنعت باسابقه آذربایجان بشنویم.
پورمحمدی همینطور مشاركت استان ها در روند واگذاری واحدهای صنعتی و تولیدی را ضروری دانست و اظهار داشت: متأسفانه هم اكنون استان هیچ نقشی در این زمینه ندارد، در حالیكه برخی ملاحظات استانی باید در روند واگذاری ها مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، گروه ماشین سازی تبریز یكی از بزرگترین كارخانه های شهر تبریز واقع در قراملك است.
این كارخانه تولیدكننده انواع ماشین های صنعتی همانند انواع ماشین ابزار، كمپرسورهای صنعتی، پمپ های آب، الكترو موتور، لیفت تراك، انواع موتورهای دیزلی، ماشین آلات نساجی، ماشین های تراش، ماشین های فرز، ماشین های مته، قطعات ریخته و دستگاه های سی ان سی است. این شركت بعد از ماشین سازی اراك دومین ماشین سازی ایران به حساب می آید.
قرارداد ساخت، تكمیل و توسعه كارخانه ماشین سازی تبریز با هدف تولید انواع ماشین آلات صنعتی با پیشنهاد و پیگیری های وزیر نیروی دولت جمشید آموزگار (مهندس تقی توكلی) در سال ۱۳۴۶ بین ایران و چكسلواكی منعقد شد و این كارخانه از سال ۱۳۵۱ مورد بهره برداری قرار گرفت.
در سال های بعد بخش هایی از شركت ماشین سازی تبریز از مجموعه ماشین سازی، منفك و به صورت مستقل به فعالیت خود ادامه دادند. این بخش ها شامل شركت ریخته گری ماشین سازی تبریز و شركت گسترش صنایع ریلی ایران است.



5.0 / 5
4271
1398/04/17
15:42:57
تگهای خبر: ابزار , بازار , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۲ بعلاوه ۳
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش