رئیس اتاق بازرگانی ایران مطرح كرد

آمادگی ایران برای توسعه روابط با 8 کشور اسلامی

آمادگی ایران برای توسعه روابط با 8 کشور اسلامی رئیس اتاق بازرگانی ایران می گوید، راه فعال کردن اتاق های بازرگانی و بخش خصوصی کشورهای عضو دی-۸ توسعه همه جانبه روابطه میان اعضاست.


به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، غلامحسین شافعی، در نشست اتاق های بازرگانی عضو سازمان همکاریهای اقتصادی دی-۸ در داکا (بنگلادش) اظهار نمود: گروه اقتصادی دی ۸ متشکل از هشت کشور درحال توسعه اسلامی، از ظرفیت های بی بدیلی در حوزه های مختلف اقتصادی، جغرافیایی، فرهنگی و منابع انسانی بهره مندند که این ظرفیت ها بدون همفکری و همکاری جدی اعضا، فعال نخواهد شد. این گروه بر پایه مبانی محکم و قابل اتکایی تأسیس شده است؛ کشورهایی با جمعیتی بیشتر از یک میلیارد نفر و تولید ناخالص اقتصادی بیشتر از ۴ تریلیون دلار که با عنایت به مناسبات حسنه میان اعضا، می توانند قدرتی غیرقابل انکار در عرصه اقتصادی و همکاریهای چندجانبه باشند.
وی ضمن اشاره به ظرفیت های قابل توجه همکاری میان اعضای این گروه، تصریح کرد: توانمندی های گسترده در زمینه تولید و فناوری روز، منابع عظیم، ریشه های مشترک فرهنگی و اعتقادی در کنار جمعیت جوان، تحصیل کرده و پویا و دسترسی های جغرافیایی، از عامل های بسیار مهم و قابل توجه گروه دی ۸ به شمار می آیند که نیازمند برنامه ریزی های دقیق تری نسبت به گذشته جهت بهره مندی از این مواهب جهت توسعه همکاری ها هستیم.
شافعی اضافه کرد: روابط پایدار اقتصادی بین کشورهای درحال توسعه اسلامی و تقویت نفوذ این کشورها در بازارهای جهانی و تعامل مثبت با جهان صنعتی، مستلزم قرارگیری کشورهای عضو در زنجیره تأمین اعضا و کشورهای منطقه و جهان با منطق همگرایی است. تقویت این زنجیره تأمین که اجلاس جاری در داکا هم با هوشمندی بر این مورد تمرکز کرده است، مسیر دقیق و پیش روی این همکاری است.
طبق گزارش سایت اتاق ایران، رئیس اتاق بازرگانی ایران ضمن اشاره به توانایی های ایران برای حضور پررنگ در تبادلات این گروه، خاطرنشان کرد: کشور ایران با بهره مندی از منابع گسترده نفتی و گازی و اقلام مختلف معدنی و قرارگیری در چهارراه ترانزیتی شرق و غرب و شمال و جنوب و دسترسی مناسب به بازارهای منطقه، آماده نقش آفرینی گسترده جهت قرارگیری در این زنجیره و پذیرش سرمایه گذاری در بخش های مختلف است. موضوعات مطرح شده همچون ایجاد امکان تهاتر بین کشورهای عضو دی ۸ و یا ایجاد منطقه آزاد تجاری کشورهای دی ۸ به منظور تسهیل تجارت بین این گروه از کشورها و همینطور عملیاتی شدن توافقنامه تجارت ترجیحی و گمرکی به همراه لغو رواید بین کشورهای عضو همچون این موارد است که قبلاً مطرح شده و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران هم از آن حمایت می کند.
شافعی تصریح کرد: با اینکه دولت ها درحال اجرای نقش اساسی تسریع دهنده و فعال کننده رشد اقتصادی هستند؛ اما این مشارکت بخش های خصوصی فعال بعنوان موتور محرک همکاریهای سازمان دی ۸ در زمینه های تجاری و بازرگانی است که می تواند از این فرصت همکاری بهره مند و منتفع شود.




منبع:

5.0 / 5
423
1401/05/05
08:37:52
تگهای خبر: بازار , تجارت , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۱ بعلاوه ۵
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش