اولین رویداد تحول دیجیتال در حوزه سلامت الکترونیک

اولین رویداد تحول دیجیتال در حوزه سلامت الکترونیک میزان سنج: اولین رویداد تحول دیجیتال در حوزه سلامت الکترونیک با مبحث چالش ها و فرصت های نسخه الکترونیک برای درمانگران برگزار گردید.



به گزارش میزان سنج به نقل از مهر، اولین رویداد تحول دیجیتال در حوزه سلامت الکترونیک با مبحث «چالش ها و فرصت های نسخه الکترونیک برای درمانگران» توسط شرکت راهکارهای سلامتی پدیدار در استودیو وی کست واقع در کارخانه نوآوری آزادی برگزار گردید. این رویداد مورد استقبال بیشتر از شش هزار درمانگر قرار گرفت که از پلت فرم هایی مانند آپارات و اکانت های منتسب به شرکت پدیدار به تماشای این رویداد نشستند.
نسخه الکترونیک جایگزین نسخ کاغذی و دفترچه های بیمه شده است و از اول مهرماه ۱۴۰۰ دیگر دفترچه های کاغذی مورد پذیرش مراکز درمانی نخواهد بود. از شروع سال جاری تا شهریورماه ۱۴۰۰، صدور نسخه الکترونیکی در ایران با جهش بزرگی به حدود ۸۰ میلیون نسخه رسیده است که لزوم گفتگو در مورد شرایط موجود نسخه نویسی الکترونیک و به صورت کلی تحولات دیجیتال حوزه سلامت را بیشتر می کند و این رویداد آنلاین با این هدف برگزار گردید.
در بخش ابتدایی این رویداد شاهین طبری مدیر عامل راهکارهای سلامتی پدیدار و مؤسس چارگون، رضا رضایی کارشناس توسعه کسب و کار در حوزه سلامت الکترونیک و فرزانه قدیانی متخصص حوزه ابزارهای خود مراقبتی، درباره ی سلامت الکترونیک و نرم افزار مناسب ثبت نسخ صحبت کردند.
در بخش پنل این رویداد آرش برهمند سردبیر ماهنامه پیوست بعنوان مدیرپنل، شاهین طبری مدیر عامل شرکت راهکارهای سلامت پدیدار و مؤسس چارگون، دکتر حنان حاج محمودی کارشناس حوزه سلامت الکترونیک، ژوبین علاقبند مدیرعامل مجموعه سرمایه گذاری لیان و علیرضا کیانپور پژوهشگر تحول دیجیتال و مدیر تحول دیجیتال مجموعه گلرنگ، از تحولات دیجیتال در حیطه سلامت گفتند.
سلامت الکترونیک فراتر از نسخه نویسی الکترونیک است
شاهین طبری از گستردگی دنیای سلامت الکترونیک گفت و سلامت الکترونیک را فراتر از نسخه نویسی الکترونیک توصیف کرد: «نسخه الکترونیک می تواند سنگ بنای تغییرات زیادی در نظام سلامت مانند تحقیقات تولید و تاثیرپذیری دارو، برنامه ریزی برای تأمین و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی، مراقبت های بعد از درمان و ارتباط مؤثر پزشک و بیمار و در نهایت ارتقای سطح سلامت جامعه باشد. به صورت کلی تحول دیجیتال در حوزه سلامت بسیار گسترده است و از هوش مصنوعی تا فناوری های بلاک چین را در بر می گیرد».
از ابتدای سال ۱۴۰۰ بیش از ۸۰ میلیون نسخه الکترونیک صادر شده است
رضا رضایی از تجربه سلامت الکترونیک در کشورهای توسعه یافته مانند آمریکا اظهار داشت: «کشور آمریکا از سال ۲۰۰۷ آغاز به سرمایه گذاری گسترده در حیطه سلامت الکترونیک کرده است. این سرمایه گذاری سبب شد تا زیرساخت های این کشور به صورت کامل آماده برای فعالیت شرکتهای مختلف در عرضه خدمات سلامت باشد.
وی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: «در کشور ایران هم زیرساخت های لازم برای فعالیت در حیطه نسخه الکترونیک بوجود آمده و درحال ارتقاست. با گسترش آمار ثبت نسخه الکترونیکی به ۸۰ میلیون نسخه، خدمات گسترده دیگری در خدمت درمانگران و بیماران قرار خواهد گرفت که در نهایت اکوسیستم نظام سلامت از آن بهره مند می شود».
آخرین چیزی که پزشک باید برای آن نگران باشد، کار با نرم افزار است!
فرزانه قدیانی در عرضه خود از خصوصیت های یک نرم افزار ساده برای ثبت نسخ الکترونیکی اظهار داشت: «ما بر مبنای تجربه شش ساله خود در مداریو و تعاملات مداوم با پزشکان و ماماها تلاش نمودیم نرم افزاری با کاربری ساده و راحت را در اختیار پزشکان قرار بدهیم». همینطور او برخی قابلیت های ویژه نسخه جدید مداریو را معرفی نمود.
بنا به قول های قدیانی در این نرم افزار پزشکان بدون احتیاج به ثبت نام و فقط با لاگین بیمه سلامت و تأمین اجتماعی می توانند وارد حساب کاربری خود شوند. قدیانی در ادامه سخنان خود در مورد تسهیل امکان ثبت نسخه برای درمانگران اضافه کرد: در مداریو امکان انتخاب داروهای پرتجویز برای درمانگران بسیار ساده طراحی شده است. علاوه بر این با ثبت کد ملی تمامی اطلاعات بیمار و سوابق درمانی وی در دسترس قرار می گیرد و همزمان با ثبت نسخه الکترونیک امکان تشکیل پرونده الکترونیک سلامت هم وجود دارد.
پزشکان و بخصوص پزشکان جوان پذیرای ورود تکنولوژی به حوزه سلامت هستند
ژوبین علاقبند در پاسخ به پرسش آرش برهمند که آیا تصور عمومی صحیح است که بازار درمان پذیرای راهکارهای تکنولوژیک نیست اظهار داشت: پزشکان و بخصوص پزشکان جوان پذیرای تکنولوژی در حوزه سلامت هستند. زمانی که در حمل و نقل، تکنولوژی وارد شد خیلی از افراد فعال این صنعت مانند راننده های آژانس از وضعیت ناراضی بودند و اعتراض می کردند و امروز همین مساله در دنیای سلامت درحال رخ دادن است. علاقبند ضمن اشاره به این که پزشکان زیادی از دکتر دکتر استقبال کردند اظهار داشت: سیستم درمانی پذیرای تکنولوژی است اما نه تنها در ایران بلکه در کشورهای اروپای غربی و آمریکا هم حجم دیجیتالی شدن فعالیتهای غیر درمانی ۱۵ تا ۲۰ درصد بوده و درمان فقط حدود ۷ درصد از این سهم را داشته است. حرکت کندتر تحولات سلامت دیجیتال به معنای سرعت رشد آهسته آن نیست و امکان دارد طی ۴ یا ۵ سال آینده این صنعت به ۷۰ الی ۸۰ درصد از رشد خود برسد.
فضای ذهنی جامعه پزشکی به تحول دیجیتال مثبت است
حنان حاج محمدی در پاسخ به پرسش برهمند در مورد فضای ذهنی به تحولات دیجیتال در جامعه پزشکی اظهار داشت: سازمان نظام پزشکی نقش مؤثری در پیشبرد برنامه سلامت الکترونیک از سال ۱۳۹۸ داشته است. در اوایل هم پزشکان و هم داروخانه ها نسبت به تحولات سلامت الکترونیک مقاومت داشتند و یکی از علل هزینه تجهیزات مورد نیاز بود که با گذر زمان و حمایت سازمان هایی مانند بیمه حل شد. هم اکنون فضای ذهنی جامعه پزشکی به تحولات دیجیتال مثبت است؛ البته این حرف به مذاق پزشکان بیننده ی رویداد خوش نیامد و با کامنت های مخالف همراه بود.
بیماران در ۲۰۲۱ تجربه خوبی از درمان ندارند
کیانپور با توصیف شرایط پاندمی و تشابه آن با بحران آنفلوانزای اوایل دهه ۲۰ اظهار داشت: تجربه بیماران در ۲۰۲۱ از کرونا مثبت نبود. پس از اتمام همه گیری انفلوانزای اسپانیایی در اوایل قرن بیستم درمان های مکملی رونق گرفتند که پاسخی به سرخوردگی مردم از درمان های آن زمان بود. پس از همه گیری کرونا این پاسخ های جایگزین در تحول دیجیتال معنا خواهد یافت. او یکی از بزرگترین مشکلات دوران پاندمی را حضور بیماران در مراکز درمانی دانست که این امر با تحولات دیجیتال قابلیت حذف شدن را دارد. کیانپور ساختار یکپارچه داده در نظام پزشکی را لزوم سلامت نوین دانست.
در انتهای این رویداد، پرسش و پاسخی میان سردبیر رسانه هایی مانند دیجیاتو، GSM، زومیت و پیوست با اعضای پنل صورت گرفت. ویدئوهای در ارتباط با این رویداد را در اینجا می توانید مشاهده کنید و برای مطالعه گزارش های مفصل تر از این رویداد به بلاگ مداریو به آدرس https: //medario.ir/blog رجوع کنید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.


منبع:

5.0 / 5
1365
1400/06/23
11:42:20
تگهای خبر: ابزار , بازار , بیمه , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۶ بعلاوه ۳
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش