بیش از ۷۰ درصد بازار لوازم خانگی در اختیار داخلی هاست

بیش از ۷۰ درصد بازار لوازم خانگی در اختیار داخلی هاست سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با اعلان اینکه 70 تا 80 درصد بازار لوازم خانگی در اختیار داخلی ها است، اصرار کرد که با حمایت هایی که حالا از صنعت لوازم خانگی انجام شده، لازم است تولیدکنندگان برنامه ریزی طولانی مدت داشته باشند، سرمایه گذاری خودرا توسعه دهند و کیفیت کالاها و خدمات بعد از فروش را دور از انتظار بالا ببرند.


حمیدرضا غزنوی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه ممنوعیت کالای نهایی لوازم خانگی مربوط به سال ۱۳۹۷ است و قبل از آن هم کره ای ها از ایران رفته بودند، اظهار نمود: هم اکنون اتفاق جدیدی رخ نداده و فقط زمینه برای پشتیبانی از تولید کنندگان داخلی و برنامه ریزی بلندمدت آنها فراهم گشته است.
البته بگفته وی علاوه بر این که هم اکنون کالای قاچاق در بازار وجود دارد، بطور قانونی هم کالا بوسیله ته لنجی، ملوانی و مرزنشینان وارد و در بازار سایر استانها عرضه می شود.
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ابراز امیدواری کرد که با مصوبه جدید جلوی واردات کالاهایی با مشابه تولید داخل از طرق یاد شده هم گرفته شود و اشاره کرد: مصرف کالاهای خارجی رفاه زودگذر خواهد داشت، اما آثار مخربی بر اقتصاد کشور می گذارد.
صنعت لوازم خانگی شبیه خودرو نمی شود
غزنوی در ادامه درباره نگرانی هایی که درباره انحصار در صنعت لوازم خانگی و امکان گرفتار شدن این صنعت به وضعیت بازار خودرو به وجود خواهد آمد، اظهار نمود: صنعت خودرو در ایران از طرف دولت اداره می شود و ۹۵ درصد بازار خودرو دست دو شرکت است. اما در صنعت لوازم خانگی حدود ۱۵۰۰ واحد فعالیت می نمایند. بدین سبب در این صنعت انحصار نیست. اما عده ایی صنعت شکست خورده خودرو را نماد تولید ملی قرار داده اند. با این وجود تولیدات داخلی به لحاظ قیمت و کیفیت تنوع زیادی دارند.
وی با اعلان اینکه برای رسیدن به کیفیت مطلوب و منطقی شدن قیمت ها باید به تولید انبوه برسیم، اظهار داشت: برای رسیدن به این اهداف باید بازار داشته باشیم، بدین سبب از ورود غیر منطقی کالاهای خارجی جلوگیری شود تا به یک کشور صنعتی تبدیل شویم. برای راضی شدن مصرف کنندگان هم باید در بحث کیفیت، خدمات بعد از فروش و قیمت نیز رقابت بهتری ایجاد شود. در نهایت پس از حفظ و تامین بازار داخل، می توان سرریز تولیدات را صادر کرد.
افزایش ۴۰ درصدی تولید لوازم خانگی در سال جاری
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با اشاره به افزایش ۷۸ درصدی تولید لوازم خانگی در سال گذشته، اظهار نمود: امسال هم تا حالا ۴۰ درصد افزایش تولید داشتیم و سهم تولید کنندگان داخلی از بازار حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد است. ولی حالا لازم است تولیدکنندگان برنامه ریزی طولانی مدت داشته باشند، سرمایه گذاری خودرا توسعه دهند و قدر این فرصت را بدانند. همین طور لازم است که حتما کیفیت کالاها افزایش پیدا کند و خدمات بعد از فروش به شکل قابل توجهی بالا رود.
وی در پاسخ به این که آیا می توان برای بهبود کیفیت از تولیدکنندگان تضمین گرفت، اظهار نمود: تضمین گرفتن از تولیدکنندگان با نظام اقتصادی مناسب کشور هماهنگ نیست و از جانب دیگر تولیدکنندگان هم اکنون ارز دولتی یا سایر امکانات دولتی را دریافت نمی کنند. همین طور باید به این نکته توجه کرد که حالا هم محصولات داخلی کیفیت قابل قبولی دارند و ما معتقدیم حالا باید دور از انتظار کیفیت و خدمات بعد از فروش بهبود پیدا کند. برای مثال تعدادی از کارخانجات هم اکنون تا یک ماه پس از استفاده از یک کالا هم آنرا پس می گیرند. از جانب دیگر بخاطر رقابت بین برندهای داخلی، تولیدکنندگان ناچار به افزایش کیفیت هستند.
به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، روز گذشته دفتر رییس جمهوری طی نامه ای به وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) و وزارت اقتصاد و دارایی، اعلام نمود که برمبنای دستور مقام معظم رهبری، واردات لوازم خانگی به کشور همچنان ممنوعست.
گفتنی است که دو سال پیش و با تشدید تحریم های آمریکا دو شرکت کره ای ال جی و سامسونگ که در صنعت لوازم خانگی سرمایه گزاری نموده بودند، ایران را ترک کردند. هم اکنون برند این دو شرکت در ایران به جی پلاس و سام تغییر کرده و قطعات آنها از کشورهای دیگری به جز کره به ایران وارد می شود. بدین سبب کالاهای برند ال جی و سامسونگ موجود در بازار بصورت قاچاق وارد می شوند و گارانتی ندارند. اما میانه شهریور ماه باردیگر بحث واردات لوازم خانگی کره ای ال جی و سامسونگ بجای بدهی های کره به ایران در رسانه های مختلف عنوان شد که در نهایت وزارت صمت اصرار کرد که دراین زمینه برنامه ای ندارد.
طبق مصوبه اولیه شورای هماهنگی سران سه قوه در سال ۱۳۹۷ و تمدید آن، ممنوعیت واردات لوازم خانگی تا آخر سال ۱۴۰۰ ادامه دارد و پس از آن باردیگر درباره این مساله تصمیم گیری می شود که با مصوبه جدید بنظر می رسد ممنوعیت ادامه داشته باشد.
.


5.0 / 5
956
1400/07/10
09:22:08
تگهای خبر: بازار , تجارت , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۱ بعلاوه ۱
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش