عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاهپزشكی:

سلامت غذا پیش شرط رسیدن به امنیت غذایی است

سلامت غذا پیش شرط رسیدن به امنیت غذایی است به گزارش میزان سنج عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور اظهار داشت: سلامت غذا پیش شرط و لازمه رسیدن به امنیت غذایی است و هر اتفاق مثبت و منفی در این بخش می تواند اثرات مثبت و منفی در سلامت عمومی، تجارت، اقتصاد و اشتغال در دنیا داشته باشد.


به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا محمدکاظم رمضانی در همایشی که به مناسبت روز جهانی غذا برگزار شد، اظهار نمود: مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قطعنامه ای در دسامبر سال ۲۰۱۸ میلادی، روز ۷ ژوئن ۲۰۱۹ (مطابق با ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ ) را بعنوان نخستین روز جهانی سلامت غذا اعلام نمود. سازمان های غذایی و بهداشتی سازمان ملل متحد شامل سازمان خوار و بار کشاورزی(فائو)، سازمان بهداشت جهانی و کمیسیون مقررات مواد غذایی هم در سرتاسر جهان برای افزایش آگاهی در مورد مسائل سلامت غذا و کمک به اهداف توسعه سازمان ملل تلاش می کنند.
وی افزود: سلامت غذا پیش شرط و لازمه رسیدن به امنیت غذایی است و در دنیایی که تأمین غذا زنجیره جهانی است هر حادثه ای در سلامت غذا می تواند اثرات منفی بر سلامت عمومی، تجارت و اقتصاد در ابعاد جهانی را به همراه داشته باشد. از طرفی بهبود سلامت مواد غذایی به بهبود تجارت و اشتغال و همینطور کاهش فقر کمک می نماید.
دبیر علمی همایش روز جهانی سلامت غذا افزود: هر کس حق دارد غذای سالم و مغذی و کافی داشته باشد، ولی متاسفانه امروزه تقریباً از هر ۱۰ نفر در جهان یک نفر بعد از خوردن غذای آلوده بیمار می شود. وقتی غذا سالم نباشد کودکان نمی توانند آموزش ببینند بزرگسالان نمی توانند کار کنند و بدون شک توسعه انسانی اتفاق نمی افتد.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور خاطرنشان کرد: با عنایت به اهمیت این مورد سازمان حفظ نباتات کشور اولین رویداد مهم جهانی سلامت غذا در کشور را برگزار کرد تا بتواند با تبیین مسئولیت مشترک دولت، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان ضمن کمک به ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی، این مورد را در کشور نهادینه کند.
او در آخر اظهار داشت: باید به خاطر بسپاریم که برای بهبود سلامت زنجیره غذایی باید بنویسیم آنچه را انجام می دهیم و انجام دهیم آن چه را که می نویسیم. سلامت غذا یعنی تلاش مشترک و مسئولیت مشترک و بپذیریم که قدرت و پایداری سیستم سلامت غذا نیازمند ایجاد شفافیت، همکاری و ارتباطات متقابل است پس باید مصرف کنندگان را در این سیستم دخیل نماییم و از نقش و تأثیر علم نواوری و فناوری در مدیریت زنجیره مزرعه تا سفره غافل نشویم.




منبع:

5.0 / 5
523
1401/03/17
22:36:34
تگهای خبر: آموزش , تجارت , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۴ بعلاوه ۵
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش