مشاور اقتصادی انجمن صنایع سلولزی:

روند طولانی قیمت گذاری ورشکستگی صنایع را به دنبال دارد

روند طولانی قیمت گذاری ورشکستگی صنایع را به دنبال دارد به گزارش میزان سنج، مشاور اقتصادی انجمن صنایع سلولزی و بهداشتی ایران با اعلان اینکه با تغییر روند آنالیز قیمت در سازمان حمایت، پروسه قیمت گذاری ماه ها طول می کشد، اظهار داشت: باتوجه به افزایش قیمت مواد اولیه شامل تیشو، کارتن و مقوا، هزینه های حمل و دستمزد از شروع سال، این تاخیر در قیمت گذاری سبب تعطیلی و ورشکستگی واحدهای سلولزی بهداشتی می شود.


به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، فیصل مرداسی در دیدار با وزیر دادگستری اظهار نمود: قیمت گذاری دستوری، آن هم در آخرین حلقه تولید محصول، در شرایطی که مواد اولیه در سه ماهه اخیر بطور مستمر با افزایش قیمت همراه بوده، عملا موجب ورشکستگی صنعت و کاهش عرضه کالا در بازار خواهد شد.
وی ادامه داد: بر این اساس، پیشنهاد فعالان صنعت سلولزی و بهداشتی کشور، مردمی سازی تنظیم بازار با کمک انجمن ها و تشکل های صنعتی است.
در ادامه این جلسه نیز حسن زالی، دبیر انجمن صنایع سلولزی و بهداشتی ایران، با ارائه گزارشی از مشکلات پنج ماهه اخیر که با اجرای سیاست قیمت گذاری دستوری انجام شده، اظهار داشت: چند ماه است که آنالیز قیمت، مدارک و صورت های مالی به دستگاه های ذیربط ارائه می شود، اما سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان برخلاف رویه قبلی که در تعامل با انجمن و با بررسی سریع، به توافق قیمتی می رسید، این روند را تغییر داده است؛ بطوریکه هم اکنون باید بطور جداگانه آنالیز قیمت که شامل حدود ۱۵۰ برند است، به مدیرکل صنایع سلولزی ارائه شود و بعد از تایید این اداره کل، به سازمان حمایت ارسال شود تا جهت کسب مجوز افزایش قیمت، به ستاد تنظیم بازار ارجاع داده شود.
دلایل افزایش قیمت محصولات سلولزی
وی با اعلان اینکه این پروسه ماه ها به طول خواهد انجامید، اشاره کرد: این درحالی است که باتوجه به افزایش قیمت مواد اولیه شامل تیشو، کارتن و مقوا، هزینه های حمل و دستمزد از شروع سال، این تاخیر در قیمتگذاری سبب تعطیلی و ورشکستگی واحدهای سلولزی بهداشتی می شود و الان در مورد پوشک بچه هم وضعیت به همین منوال است.
زالی در ادامه خواهان تبرئه واحدهای سلولزی بهداشتی از بهتان گرانفروشی شد و اظهار داشت: شایسته است سازمان تعزیرات در ابتدا آنالیز قیمت های واحدهای تولیدی را گرفتن و بدون در نظر گرفتن قیمت گذاری دستوری ستاد تنظیم بازار، به سازمان حمایت جهت اعلام نظر کارشناسی ارسال نماید و سپس واحدهای تولیدی را جریمه کند.
چرا تیشو گران می شود، دستمال نه؟!
در ادامه محمد مهاجر، نایب رییس انجمن صنایع سلولزی بهداشتی ایران نیز اظهار داشت: مشکل این است که قیمت تیشو اجازه افزایش قیمت دارد، اما قیمت دستمال کاغذی را تثبیت کرده ند.
نیما بصیری، عضو هیات مدیره انجمن هم در ادامه جلسه از وزیر دادگستری خواست این مشکل که توان تولیدکنندگان را مستهلک کرده، به اطلاع دولت و ستاد تنظیم بازار برساند؛ چونکه در غیر این صورت، تولیدکنندگان این صنعت در نتیجه قیمت گذاری دستوری نابود می شوند.
احسان هوشیار، دیگر عضو انجمن نیز، افزایش قیمت خمیر فلاف پالپ و تیشو را ناشی از افزایش قیمت جهانی خمیر دانست.
مسعود زارع، دیگر عضو انجمن نیز اشاره کرد: کاهش قیمت جهانی خمیر بتازگی مطرح شده، اما تولیدکنندگان شاهد هیچ کاهش قیمتی نبوده اند و تنها یک ثبات زودگذر است همین طور اگر کاهشی نیز اتفاق افتاده باشد چهار الی پنج ماه زمان خواهد برد که بازار داخلی و تیشو سازان تاثیر آنرا ببینند.
در ادامه جلسه وزیر دادگستری سیاست دولت درباره ی تنظیم بازار بعد از حذف ارز ترجیحی را تشریح نمود و اظهار داشت: تعیین قیمت و برآورد هزینه های تولید و قیمت تمام شده از وظایف و اختیارات سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان است و قاعدتا باید کل زنجیره تولید در قیمت تمام شده کلا مورد توجه قرار گیرد. بدین سبب خواسته انجمن به وزارت صمت منتقل خواهد شد.
وزیر دادگستری با اعلان اینکه برای تعیین قیمت و برآورد هزینه های تولید و قیمت تمام شده باید کل زنجیره تولید در قیمت تمام شده مورد توجه قرار گیرد، به تولیدکنندگان محصولات سلولزی و بهداشتی قول داد تا مشکلات ناشی از قیمت گذاری دستوری را به وزارت صنعت، معدن و تجارت و دیگر اعضای دولت منتقل کند.




منبع:

5.0 / 5
443
1401/06/01
09:54:39
تگهای خبر: بازار , تجارت , تولید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۱ بعلاوه ۴
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش