صادرات ۱۰۱ هزار دلاری حوزه کشاورزی استان مرکزی

صادرات ۱۰۱ هزار دلاری حوزه کشاورزی استان مرکزی میزان سنج: مرکزی رییس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی از جهش 8 برابری در تولید هسته های اولیه بذری غلات دیم استان و توسعه ارقام جدید گندم و جو بمنظور افزایش ضریب امنیت غذایی آگاهی داد.


علی صفری ۱۱ بهمن در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت: بخش کشاورزی یک بخش اقتصادی و یکی از با اهمیت ترین بخش های حوزه اقتصاد است که تامین امنیت غذایی را برعهده دارد.
وی با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی اشاره کرد: عمده چالش در بخش کشاورزی موضوع آب است. در سالیان اول انقلاب آب فراوان بود و فراوان هم استفاده شد، اما حالا این مهم به چالش تبدیل گشته و الان دولت بمنظور تجهیز آبیاری تحت فشار ۸۵ درصد تسهیلات بلاعوض پرداخت می کند.
صفری افزود: از سال قبل تا حالا طرح های خوبی از طرف وزارتخانه اجرا شده که اگر به ثمر برسد کمبودهای بخش کشاورزی جبران خواهد شد.
وی درباب بخش امور اراضی و منابع طبیعی بیان کرد: شاخص ترین اقدام در این عرصه صدور سند اراضی کشاورزی به عنوان یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری بوده است. سال قبل ۴ درصد اراضی استان دارای سند بودند و الان ۲۴ درصد اراضی استان مرکزی دارای سند تک برگی هستند، این در حالیست که متوسط کشور تا هفته گذشته ۱۵ درصد بوده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی رتبه استان مرکزی را در زمینه صدور سند برای اراضی رتبه پنجم عنوان نمود و اظهار داشت: قبل از صدور سند ابتدا باید رفع تداخلات صورت گیرد.
صفری افزود: در سنوات گذشته چندین قانون در این عرصه تصویب شده که حالا قانون رفع تداخلات در حال اجرا می باشد، رفع تداخلات به این معنا است که تداخل اراضی ملی با مستثنیات مردم برطرف شود که این کار باید قبل از صدور سند صورت گیرد.
وی اشاره کرد: در یکسال گذشته ۴۰۸ پلاک استان معادل ۵۳ درصد رفع تداخل شده و تا هفته گذشته، استان در این خصوص رتبه نهم را به خود اختصاص داده بوده است، پس از رفع تداخل، کاداستر به انجام می رسد که برای حدود ۷۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان کاداستر انجام شده که ۸۹ درصد آن در سال قبل انجام شده بوده است.
رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی اضافه کرد: همین طور سال قبل ۵۵۰ مورد اجرای احکام نیز انجام شده که این مهم در ایام اخیر تشدید شده و احکام قضایی از قبل مانده نیز انجام شده است. سال قبل ۵۶۱ هکتار زمین جهت اجرای طرح های کشاورزی و غیرکشاورزی به مردم تحویل داده شده است.
صفری درباب عملکرد حوزه تولیدات گیاهی، زراعت، باغبانی و مکانیزاسیون اظهار داشت: تا سال قبل ۴۴ درصد کشاروزی قراردادی انجام می شد و امسال برای اولین بار در یک ماه گذشته در ۲۸ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشت گندم آبی، کشاورزی قراردادی انجام شده است.
وی بیان کرد: در سال زراعی گذشته ۲۸۰ هزارتن گندم در استان تولید شده که ۶۰ درصد نسبت به سال زراعی ماقبل افزایش داشته، همین طور در سال زراعی گذشته گندم مازاد خریداری شده در استان مرکزی از کشاورزان، ۱۲۰ درصد رشد داشته است.
رئیس جهادکشاورزی استان مرکزی بیان کرد: استان مرکزی از نظر تولید گندم خودکفاست و بیش از نیاز تولید می کند، گندم خریداری شده نیز بیش از نیاز استان است.
صفری اظهار داشت: ضریب سن زدگی گندم تولیدی برای نخستین بار در استان به کمتر از یک درصد رسیده است.
وی بیان کرد: ضریب مکانیزاسیون که نشان دهنده میزان مکانیزه بودن هر بخش است، سال قبل از یک و هفت دهم به ۲ رسیده که ۱۸ درصد رشد داشته و درجه مکانیزاسیون نیز ۳ درصد رشد داشته است.
صفری اشاره کرد: یکی از اولویت ها برای استفاده از آب، توسعه کشت گیاهان دارویی است که سال قبل این حوزه ۳۱ درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی با اشاره به داربستی کردن باغات خنداب و مزیت های این روش نسبت به روش سنتی اضافه کرد: در این عرصه نیز اقدامات خوبی شروع شده و این مهم می تواند رشد خوبی در تولید انگور به همراه داشته باشد، در این روش در سال زراعی گذشته ۶۶ درصد نسبت به سال ماقبل آن، رشد به وجود آمده است.
صفری اشاره کرد: سال زراعی گذشته در سطح استان یک میلیون و ۸۵۰ هزار تن محصولات زراعی و بیش از ۶۰۶ هزارتن محصولات باغی با ۹ درصد رشد تولید شده است.
وی افزود: ایجاد ۵۷ هکتار سایه بان باغات، ۱۸ هزارهکتار کشاورزی حفاظتی با ۴۲ درصد رشد، صادرات بیش از ۲۴۰۰ تن فلفل دلمه ای و.... از دیگر اقدامات حوزه کشاورزی استان مرکزی بوده است.
رئیس جهادکشاورزی با تأکید بر تولید مازاد محصولات دامی در استان اظهار داشت: استان مرکزی همیشه تامین کننده قسمتی از گوشت سفید استان تهران بوده است. سال قبل ۴۰ درصد مازاد تولید نیز در بخش گوشت قرمز به وجود آمده است.
صفری بیان کرد: اصلاح نژاد دام نیز ۱۸ درصد رشد داشته و در طرح مردمی سازی یارانه ها ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش به دامداران و مرغداران پراخت شده است.
وی اشاره کرد: در یکسال گذشته ۱۶۸ تن ماهی خاویاری در استان تولید شده که ۴۵ درصد رشد داشته، تولید ماهیان زینتی نیز ۱۵ درصد رشد داشته است. استان مرکزی در عرصه تولید ماهیان زینتی رتبه پنجم را در کشور دارد.
رئیس جهادکشاورزی استان مرکزی بیان کرد: در سال قبل از طرف پشتیبانی امور دام استان ۱۳۶۲ تن گوشت مرغ منجمد داخلی و ۱۱۱۹ تن گوشت گوساله داخلی و ۱۶۲ تن گوشت منجمد گوساله خریداری شده است.
صفری اشاره کرد: ۳۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی در بخش کشاورزی استان پرداخت شده و رشد ۴۱ درصدی سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و فعال سازی ۸۰ واحد راکد در بخش کشاورزی از دیگر اقدامات شاخص در این عرصه بوده است.
وی بیان کرد: سال قبل اعتبارات تملکی ۵۶ میلیارد تومان بوده که نسبت به سال ماقبل ۳۰ درصد رشد داشته و اعتبارات جاری نیز ۱۵ درصد رشد داشته است.
صفری اشاره کرد: سال قبل تنظیم بازار به این سازمان واگذار شد که در این خصوص ۱۵۴ جلسه قرارگاه امنیت غذایی جهت هماهنگی تنظیم بازار و تولید برگزار و ۴۰ هزار بازرسی از سطح استان انجام شده است.
وی افزود: اجرای موفق مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها در بهار امسال و نظارت و بازرسی از ۱۸۵۰ نانوایی نیز اقدامی موفق در استان مرکزی بوده است.
صفری اظهار داشت: ۷۴۴۰ تن برنج خارجی، ۴۳۵۰ تن شکر، ۶۷۰ تن روغن، ۲۹۰۰ تن مرغ منجمد و ۶۷۶ تن گوشت منجمد جهت تنظیم بازار در یکسال گذشته به بازار تزریق شده است.
وی صادرات ۱۰۱ هزار دلار محصولات کشاورزی در سال گذشته، ایجاد بازارچه های عرضه مستقیم، پروژه درحال راه اندازی عرضه مستقیم محصولات گلخانه ای با ۴۰ درصد پیشرفت، بهره برداری از ۴۶ واحد صنایع تبدیلی، راه اندازی و بهسازی کانال های ابیاری به طول ۲۵ و نیم کیلومتر، لایروبی و مرمت ۱۰۹ رشته قنات و راه اندازی شبکه های فرعی ۳ و ۴ را دیگر اقدامات برشمرد.
رئیس جهادکشاورزی استان مرکزی افزود: جهاد کشاورزی استان در هر سال اقدامات فرهنگی را انجام می دهد که همچون آنها می توان اجلاسیه سنگرسازان بی سنگر را درسال جاری نام برد.
وی بیان کرد: جهش ۸ برابری در تولید هسته های اولیه بذری غلات دیم استان و توسعه ارقام جدید گندم و جو بمنظور افزایش ضریب امنیت غذایی، شناسایی و اقدام جهت معرفی و نامگذاری سه رقم لوبیای دارای تیپ بوته ایستاده، زودرس و متحمل به خشکی، شناسایی دو لاین لوبیا چیتی مناسب جهت کشت در بوم نظام های زراعی کم نهاده و دارای محدودیت منابع، رشد ۳۰ درصدی آموزش فراگیران بخش کشاورزی، رشد ۲۰۰ درصدی حضور محققین مرکز تحقیقات در مراکز جهادکشاورزی، نامگذاری و معرفی یک رقم صنوبر با قابلیت تولید ۸۰ متر مکعب در هکتار، ثبت اطلاعات مکانی و توصیفی قطعات کشت زراعی و باغی استان به میزان ۴۵۳ هزار هکتار و افزایش ۵۰ درصدی مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی از اقدامات حوزه تحقیقات، ترویج و موسسه سرم سازی رازی بوده است.
رئیس جهادکشاورزی استان مرکزی بیان کرد: در دهه مبارک فجر ۲۹ پروژه در ۱۱ شهرستان استان با سرمایه گذاری ۸۸۰ میلیارد تومان ریالی و یک میلیون دلار ارزی و اشتغال ۴۲۰ نفر افتتاح خواهد شد.
صفری اضافه کرد: سال۱۳۵۷، گندم تولیدی استان ۸۰ هزار تن بوده که حالا به ۲۸۰ هزار تن رسید، همین طور تولید شیر از ۱۰۰ هزار تن در سال ۵۷ به ۴۰۰ هزار تن، تخم مرغ از ۱۷ هزار تن به ۴۸ هزار تن و گوشت مرغ از ۱۹ هزار تن به ۷۵ هزار تن رسیده است.




منبع:

5.0 / 5
475
1401/11/12
08:59:37
تگهای خبر: آموزش , بازار , بانك , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۲ بعلاوه ۳
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش