تاثیر گرانی دلار بر بازار تجارت

تاثیر گرانی دلار بر بازار تجارت میزان سنج: تراز تجاری غیرنفتی كشور كه پس از سال ها به حالت مثبت درآمده بود، طی ماه های گذشته بار دیگر منفی گردیده و در پنج ماهه اول سال جاری این تراز به منفی دو میلیارد و ۲۴۹ میلیون دلار رسیده است.



به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، آمارهای منتشر شده از سوی گمرك گویای آن است كه در پنج ماهه اول سال جاری حجم صادرات كشور بالغ بر ۱۷ میلیارد و ۱۹۳ میلیون دلار بوده است، اما میزان واردات كشور رقمی بالغ بر ۱۹ میلیارد و ۴۴۲ میلیون دلار را شامل می شود كه بدین ترتیب تراز تجاری كشور به منفی دو میلیارد و ۲۴۹ میلیون دلار می رسد.
بر اساس تازه ترین آمار گمرك ایران از تجارت خارجی كشور ارزش صادرات غیرنفتی ایران با كاهش پنج درصدی و واردات با افزایش ۱۶ درصدی نسبت به پنج ماهه سال گذشته همراه بوده است، آماری كه حاكی از بهبود تراز تجاری ایران نسبت به ماه گذشته است.
اگرچه این رقم نسبت به ماه گذشته كه تراز تجاری كشور منفی دو میلیارد و ۳۵۴ میلیون دلار بود، رشدی اندك داشته، اما هنوز با روزهای مثبت بودن تراز تجاری فاصله بسیار دارد. فروردین ماه سال جاری تراز تجاری كشور مثبت ۳۷۵ میلیون دلار اعلام شده بود، اما پس از آن به دنبال وقفه ای چند ماهه كه در انتشار آمارهای گمركی رخ داد در تیرماه به یكباره این رقم به بیش از منفی دو میلیارد دلار رسید.
این اتفاق ها در حالی رخ می دهد كه مروری بر آمارهای گمركی پنج ماهه اول سال گذشته گویای آن است كه تراز تجاری كشور در آن دوره مثبت یك میلیارد و ۳۹۸ میلیون دلار بوده است.
در منفی شدن تراز تجاری كشور موضوعات متعددی دخیل بوده است، اما به طور عمده كارشناسان اقتصادی ثبات نرخ ارز را یكی از عواملی دانسته بودند كه منجر به این اتفاق شده است. در این زمینه نایب رییس كنفدراسیون صادرات كالاهای سنتی پیش از این در این باره گفته بود: آنچه بیشترین تاثیر را در منفی شدن تراز تجاری كشور داشته ثبات نرخ ارز محسوب می شود.
جمشید نفر در عین حال روابط بانكی و دیپلماتیك با سایر كشورها را دارای اهمیتی جدی دانسته و عنوان كرده بود كه در زمینه صادرات غیر نفتی بخش قابل توجهی از صادرات خود را از دست داده ایم كه شاید این مسئله بیشتر ریشه در موضوعات سیاسی داشته باشد.
محمدلاهوتی، رئیس كنفدراسیون صادرات نیز در این زمینه گفته بود حقوق و دستمزد ۱۴.۵ درصد افزایش پیدا كرده و افزایش هزینه ها در بخش حمل و نقل تاثیر خود را بر قیمت تمام شده نشان داده و قیمت تمام شده را افزایش داده است؛ به این دلیل كه نرخ دلار متناسب با نرخ تورم افزایش پیدا نمی كند و همین امر قیمت تمام شده كالا را بالا می برد.
حال مدتی است نرخ ارز با سیر صعودی مواجه شده و هر روز بالاتر می رود در چنین شرایطی باید منتظر ماند تا معلوم شود آیا به دنبال این افزایش شاهد مثبت شدن تراز تجاری كشور هستیم یا خیر؟ البته پیش از این و در زمانی كه تراز تجاری كشوردر حالت مثبت قرار داشت مركز پژوهش های مجلس اینگونه اعلام كرده بود كه مثبت بودن تراز تجاری هیچگاه به طور مطلق نمی تواند برای یك كشور ایده آل باشد. مثبت شدن تراز تجاری ایران در شرایط فعلی به دلیل كاهش ارزش صادرات و واردات به طور همزمان اتفاق افتاده اما رشد كاهش واردات، بیشتر از صادرات بوده و این به معنای كوچك شدن حجم تجارت خارجی ایران نسبت به سال های گذشته است.

 

5.0 / 5
5308
1396/06/22
21:51:38
تگهای خبر: كالا , بازار , تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۱ بعلاوه ۳
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش