در تشریح مخاطرات احتمالی محصولات تراریخته مطرح شد

نگرش صفر و صد به محصولات اصلاح شده ژنتیكی درست نیست

نگرش صفر و صد به محصولات اصلاح شده ژنتیكی درست نیست میزان سنج: دبیر كارگروه ایمنی زیستی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن تشریح مخاطرات احتمالی محصولات تراریخته، تصریح كرد: نگرش صفر و صد به محصولات اصلاح شده ژنتیكی درست نیست.


به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، دكتر امیر موسوی در كارگاه و نشست مسائل ایمنی زیستی در رابطه با موجودات تغییر یافته ژنتیكی در دانشگاه تبریز، اظهار نمود: نگرش صفر و صد به محصولات اصلاح شده ژنتیكی درست نیست، در فناوری زیستی جدید از اسید نوكلئیك به نفع خودمان استفاده می نماییم و برای گیاهان تراریخته هم به جای رقم یا واریته از Event یا رخداد استفاده می گردد.
ایشان در ادامه با اشاره به مطرح شدن بحث ایمنی زیستی در سال ۱۹۹۳ در كنوانسیون تنوع زیستی (CBD) اضافه كرد: نخستین تفاهم نامه بین المللی در این خصوص تحت عنوان پروتكل كارتاهنا در ۲۹ ژانویه ۲۰۰۰ در مونترال كانادا آماده و در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۳ لازم الاجرا شد.
موسوی در بخش دیگری از سخنانش با تاكید بر ارزیابی مخاطرات احتمالی موجودات تغییر ژنتیكی یافته، خاطرنشان كرد: این محصولات باید از نظر سلامت غذایی برای انسان و دام، مخاطرات احتمالی برای محیط زیست و كشاورزی مورد بررسی قرار بگیرند، همینطور در ماده دو قانون ایمنی زیستی هم آمده است كه تمام امور مربوط به تولید، رهاسازی، نقل و انتقال داخلی و فرامرزی، صادرات، واردات، خرید و فروش و مصرف محصولات تغییر ژنتیك یافته با رعایت مفاد این قانون مجاز بوده و دولت مكلف است تمهیدات لازم برای اجرای این امور را با استفاده از بخش های غیردولتی فراهم آورد.
این متخصص ژنتیك افزود: مسایل اخلاقی در توسعه محصولات تغییر ژنتیك یافته، رعایت حقوق همسایگان، انجام مراحل ارزیابی مخاطرات، ارزیابی پرونده و استنادات مربوط به ارزیابی مخاطرات و صدور مجوز فعالیت، برچسب گذاری در خلال صادرات و در بازار مصرف و دنباله گیری حقوق مصرف كننده در تولید محصولات تراریخته باید مورد توجه قرار بگیرد.
ایشان در ادامه با اشاره به محصولات تراریخته در دنیا اظهار داشت: طبق آمارهای موجود، ۸۰ درصد پنبه ها، ۷۷ درصد از محصولات سویا، ۳۲ درصد ذرت ها و ۳۰ درصد از كلزاها در دنیا تراریخته هستند.
موسوی با تاكید بر منافع تولید محصولات تراریخته، بیان كرد: افزایش درآمد ناشی از این صنعت، كاهش میزان co۲، مبارزه با فقر و محافظت از تنوع زیستی همچون منافع تولید این محصولات به شمار می آید.
عضو كارگروه ایمنی زیستی وزارت علوم در ادامه با تاكید بر این كه محصولات تراریخته برای دریافت مجوز، هفت خوان رستم را طی می كنند، تصریح كرد: تولید محصولات تراریخته آسان نبوده و تنها در صورت طی مراحل قانونی و دریافت مجوزهای لازم به بازار عرضه می شوند.
وی در انتها با اشاره به اینكه هیچ ژنی فی نفسه نمی تواند خطرناك باشد، متذكر شد: نمی توانیم بگوییم اگر ژنی از یك موجود دیگر به انسان منتقل شود، خطرناك است؛ چون كه شباهت بین ژن ها در این میان نادیده گرفته نشده است.



5.0 / 5
4469
1397/07/05
21:32:55
تگهای خبر: ارزیابی , بازار , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۷ بعلاوه ۵
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش