وقتی دولتها هم مواد غذایی احتكار می كنند!

وقتی دولتها هم مواد غذایی احتكار می كنند! به گزارش میزان سنج تنها مصرف كنندگان عادی نیستند كه در بحبوحه شیوع كرونا به انبار كردن مایحتاج ضروری خود می پردازند. حالا بعضی از دولتها هم درصدد تضمین تأمین مواد غذایی در شرایط فعلی برآمده اند.



به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، قزاقستان كه یكی از بزرگترین صادركنندگان آرد گندم در جهان است، صادرات این كالا را به همراه كالاهای دیگری مانند هویج، شكر و سیب زمینی ممنوع كرده است. ویتنام موقتا صادرات قراردادهای جدید برنج را متوقف كرده است. صربستان صادرات روغن آفتابگردان و سایر كالاها را متوقف كرده و روسیه هم با بیان ارزیابی هفتگی اوضاع، احیانا امكان دارد به ممنوعیت صادرات اقدام نماید.

اقدامات اخیر صادركنندگان مذكور این پرسش را برانگیخته كه آیا این سرآغاز موج ناسیونالیسم غذایی است كه زنجیره تأمین مواد غذایی و جریان تجارت جهانی را مختل خواهد نمود.

تیم بنتون، مدیر تحقیقات در اندیشكده كاتام هاوس لندن در اینباره اظهار داشت: ما شاهد وقوع چنین اتفاقی هستیم و آنچه می بینیم این است كه اوضاع بدتر خواهد شد.

با این كه عرضه غذایی فراوانی وجود دارد اما موانع لجستیكی رساندن كالاها را دشوارتر كرده است چونكه شیوع كرونا، كشورها را به اقدامات كم سابقه ای واداشته و سبب خرید وحشت زده و خطر كمبود نیروی كار شده است.

مصرف كنندگان در سرتاسر جهان به انبارسازی مایحتاج خود می پردازند و نتایج اقتصادی شیوع كرونا تازه شروع شده است. شبح محدودیتهای تجاری بیشتر تجربه های گذشته را به یاد می آورد كه چگونه حمایت گرایی به جای فایده، ضرر بیشتری به دنبال داشته است. این مساله حالا به خوبی صدق می كند چونكه احتكار ناشی از اضطراب بوده است و ربطی به زیان زراعی یا مشكلات دیگر عرضه ندارد.

برخی از كشورها به ذخایر استراتژیك خود اضافه كرده اند. چین كه بزرگترین تولیدكننده و مصرف كننده برنج در جهان است، وعده داده محصول داخلی را بیشتر از گذشته خریداری كند در حالیكه دولت چین هم اكنون ذخایر عظیمی برنج و گندم دارد كه برای یك سال مصرف كافی است.

واردكنندگان بزرگ گندم شامل الجزایر و تركیه هم مزایده های جدید صادر كرده اند و مراكش اعلام نموده است تعلیق تعرفه واردات گندم تا اواسط ژوئن تمدید می شود.

اتخاذ رویكرد ناسیونالیستی از جانب دولتها خطر مختل شدن سیستم بین المللی را برمی انگیزد كه در چند دهه گذشته به میزان فزاینده ای به هم پیوسته بوده است.

قزاقستان قبل از اعلام ممنوعیت صادرات آرد گندم، صادرات كالاهایی مانند گندم سیاه و پیاز را ممنوع كرده بود و اقدام اخیر این كشور تبعات بزرگی داشته و روی شركتهای سراسر جهان كه برای تهیه نان به صادرات این كشور وابسته بودند، تأثیر می گذارد.

برای بعضی از كالاها بعضی از كشورها مسئول عمده صادرات هستند و اختلال در صادرات چنین كالاهایی تبعات جهانی خواهد داشت. بعنوان مثال روسیه بزرگترین صادركننده گندم در جهان و تأمین كننده مهم گندم برای آفریقا به حساب می آید یا ویتنام كه سومین صادركننده بزرگ برنج است، خیلی از محموله های خویش را به فیلیپین می فرستد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، بنتون از كاتام هاوس اخطار داد اگر دولتها با یكدیگر برای تضمین عرضه كافی جهانی همكاری نكنند و كشور خویش را در اولویت قرار دهند، در این صورت وضعیت بسیار وخیمتر خواهد شد. خرید وحشت زده مردم به همراه سیاستهای حمایت گرایانه دولتها امكان دارد به بالاتر رفتن قیمت مواد غذایی منجر شده و این چرخه دائمی شود.




5.0 / 5
3868
1399/01/08
23:29:26
تگهای خبر: ارزیابی , تجارت , تولید , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۵ بعلاوه ۱
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش