معاون ستاد مبارزه با قاچاق كالا اعلام كرد

واردات قاچاقی كالاهای ممنوعه

واردات قاچاقی كالاهای ممنوعه میزان سنج: معاون ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز در پاسخ به انتقاداتی كه طی هفته های گذشته در خصوص غیرواقعی بودن آمارهای كاهش قاچاق مطرح گردیده گفت: برای بررسی حجم قاچاق كالا لازم می باشد مطالعات متعددی انجام شود.



به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، سید محمدرضا عبادی امروز (سه شنبه) در نشستی خبری به پاسخگویی به انتقاداتی كه در حوزه كاهش حجم قاچاق مطرح می شود، پرداخت و با بیان اینكه كارگروه برآورد حجم قاچاق متشكل از ۱۰ نهاد از جمله نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات، بانك مركزی، مركز آمار ایران، وزارت جهاد كشاورزی و صنعت و معدن و تجارت، سازمان تعزیرات حكومتی و .... است، گفت: آنچه در ستاد ارائه می شود، نتیجه بحث ها و آمار و اطلاعاتی است كه از این منابع به دست می آید.
معاون ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز با اشاره به رقم ۱۲.۵ میلیاردی قاچاق كالا عنوان كرد: این رقم حدود ۲۰ درصد تجارت كشور را در بر می گیرد.
به گفته عبادی، از میزان قاچاق مهارشده هفت میلیارد دلار مربوط به قاچاق خروجی از جمله سوخت است كه آمار تولید و نیاز آن كاملا مشخص است.
وی همچنین عنوان كرد: گاهی این گونه مطرح می شود كه اگر حجم كالاهای مكشوفه به حدی كه اعلام می شود كم شده بود، باید تاثیر آن در حوزه تولید را مشاهده می كردیم اما آیا در حوزه تولید تنها بحث قاچاق موثر است. همه می دانند كه در خصوص موضوع تولید فاكتورهای مختلفی تاثیر دارد.
لنج های معاف از مالیات، اندازه ۷۳ نیسان كالا وارد كشور كرده اند
معاون فرهنگی و پژوهشی ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز با بیان اینكه در حال حاضر میان ایران و ۱۴۰ كشور دنیا تبادلات تجاری وجود دارد، گفت: لازم است برای تفسیر دقیق این اطلاعات اقدام شود، چرا كه اكنون در حوزه آمارها گاه اختلاف هایی وجود دارد. به عنوان مثال در شرایطی كه سنگاپور مدعی است ۳۰۰ هزار دلار صادرات به ایران داشته و در ایران اینگونه عنوان می شود كه حجم صادرات این كشور بالغ بر ۲۰ هزار دلار بوده است.
عبادی همچنین به بحث هایی مانند مرزنشین ها، كوله بران و لنج ها اشاره كرد و گفت: شاید تنها پنج درصد كالای قاچاق كشور مربوط به كولبران باشد اما در موارد متعدد شاهدیم به عنوان مثال لنج هایی كه معافیت مالیاتی دارند به اندازه ۷۳ نیسان كالا وارد كشور كرده اند.
معاون ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز ادامه داد: به نكته ای كه باید در این حوزه مورد توجه قرار گیرد آنكه آیا واقعا به میزانی كه حجم قاچاق كشور اعلام می شود ظرفیت ترانزیت به حمل و نقل نیز وجود دارد؟ اكنون برخی آمارهای ما گویای آن است كه در كشور ۴۰۰ هزار ماشین سنگین بین شهری وجود دارد كه به گفته مالكان این خودروها در طول هفته آنها یك بار سفر می كنند حال حتی اگر این ظرفیت را دو برابر هم كنیم، به نظر می رسد ظرفیت ترانزیت ما برای قاچاق كالا در حدی نیست كه گاه عنوان می شود.
آمارهای اعلام شده برای قاچاق، واقعی نیست
وی با تاكید بر اینكه به هر صورت نیاز به مطالعات كارشناسی جدی در حوزه واردات قاچاق وجود دارد، گفت: اكنون اعلام می شود كه حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلار حجم واردات رسمی كشور است حال اگر به گفته دوستان قاچاق كالا كنترل نشده و حجم آن همان ۲۵ میلیارد دلار قبلی باشد رقمی حدود ۶۰ میلیارد دلار كالای قاچاق نیاز به حمل و نقل و جابجایی دارد كه به نظر می رسد در وضعیت حمل و نقلی ما امكان رخ دادن چنین موضوعی وجود نداشته و با توجه به ظرفیت های موجود نمی توان چنین ارقامی را واقعی تلقی كرد.
عبادی همچنین عنوان كرد: از سال ۱۳۹۳ تاكنون درآمد گمرك سه برابر رشد داشته است كه اگر واردات قاچاق كنترل نشده بودند، این افزایش درآمد توجیه چندانی نداشت.
معاون ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز در ادامه صحبت های خود با بیان اینكه در قالب كالای قاچاق ممكن است محصولات غیرفرهنگی و غیراخلاقی و یا حتی مواردی مانند سلاح های گرم و سرد وارد كشور شود، گفت: قطعا هیچ گاه قاچاق كالا به صفر نمی رسد اما اكنون حدود ۱.۵ میلیارد دلار از حجم واردات قاچاق مربوط به كالاهای ممنوعه می شود.
طرح رجیستری موبایل حداقل یك میلیارد دلار از قاچاق كشور كم می كند
وی با بیان اینكه اگر حجم كالاهای قاچاق كشور ۵۰ تا ۷۰ د رصد میزان فعلی كاهش پیدا كند، می توان گفت كه شرایط به حالت عادی برگشته و دیگر شاید نیاز به ستاد برای این بخش نباشد، گفت: طرح هایی مانند رجیستری موبایل در صورت اجرا می توانند حداقل یك میلیارد دلار از حجم قاچاق كشور بكاهند.
عبادی مبارزه با قاچاق پوشاك را از دیگر مواردی دانست كه در كاهش آمار قاچاق تاثیرگذار خواهد بود.
معاون ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز در بخش دیگری از صحبت های خود به بحث قاچاقی كه از سوی كولبران صورت می گیرد، اشاره كرد و گفت: از مجموع قاچاق كشور رقمی معادل ۱.۵ میلیارد دلار آن را می توان به كولبران مربوط دانست كه در این زمینه حدود ۶۰ هزار نفر و هر یك تا حدود دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان كالا را بر روی كول خود حمل می كنند.

 

5.0 / 5
6097
1396/05/18
14:42:45
تگهای خبر: كالا , قاچاق , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۳ بعلاوه ۱
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش