یك مسئول صنفی در گفت وگو با میزان سنج:

کیفیت نان ۵۰-۵۰ به هنر تولید کننده آرد و نان بر می گردد

کیفیت نان ۵۰-۵۰ به هنر تولید کننده آرد و نان بر می گردد به گزارش میزان سنج، عضو انجمن صنفی آردسازان اظهار داشت: ۵۰درصد کیفیت نان به کیفیت آرد برمی گردد. تولیدکنندگان بایدمحصولی با مشخصات ثابت در اختیار نانوایان قرار دهند ضمن این که ۵۰درصد کیفیت نان هم در ارتباط با هنر نانواست.



به گزارش میزان سنج به نقل از مهر، قیمت نان در هفته جاری افزوده شد در حالیکه کیفیت این محصول پرمصرف در کشور همچنان پایین است. برخی علت این امر را کیفیت نوع گندم های تولیدی داخل می دانند و بعضی مبحث را به زنجیره تبدیل گندم به نان ارتباط می دهند.
در راستای ارتقا این محصول استراتژیک، استاندارد ملی ۱۰۴ الزامی شده که هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
آیا روند تبدیل گندم به آرد استانداردها رعایت می شود؟ محمدرضا مرتضوی، عضو انجمن صنفی آردسازان ایران در رابطه با زنجیره تبدیل گندم به آرد و کیفیت نان به خبرنگار مهر اظهار داشت: ایران جز کشورهایی است که دارای آرد تیره بوده و به صورت میانگین آرد مصرفی کشور دارای ۱۳ درصد سبوس است.
وی ضمن اشاره به برخی سخنان در رابطه با استفاده از آرد سفید در نانوایی های سنتی اضافه کرد: آرد سفید آرد نول است که ۲۸ درصد سبوس گیری شده اما میانگین سبوس گیری کارخانجات ایران ۱۳ درصد است.
وی اظهار داشت: ما ۱۵ درصد از لایه های بیرونی یا سبوس را وارد آردی که درحال توزیع است، می نماییم.
این عضو انجمن صنفی آردسازان ایران با تکیه بر این که آردی که در کشور درحال استفاده است آرد سفید نیست، اظهار داشت: این تبلیغات نادرستی است که ذهن جامعه را به مسیر اشتباه هدایت می کند.

زنجیره کیفیت نان از آرد تا خمیر

مرتضوی در ادامه سخنان خود اظهار نمود: قطعا ۵۰ درصد کیفیت نان به کیفیت آرد بر می گردد. تولیدکنندگان آرد باید محصولی با یک سری مشخصات ثابت در اختیار نانوایان قرار دهند.
وی افزود: ۵۰ درصد از کیفیت نان هم به هنر نانوا بر می گردد که چگونه آرد را تبدیل به خمیر و نان کند.

پیشرفت ایران در آردسازی

این عضو انجمن صنفی آردسازان ایران با اشاره به اینکه به لحاظ تکنولوژی صنعت آرد، ایران یکی از پیشرفته ترین کشورهای جهان است، اظهار داشت: کشور ما در صنعت آرد مانند تولید روغن و لبنیات پیشرفته است.
این عضو کانون انجمن های صنایع غذایی ایران خاطرنشان کرد: بوتیک های صنعت لبنیات و ماشین آلات صنایع روغنی جهان در ایران است؛ ازاین رو ما در قسمت صنعت غذایی توانایی های توسعه یافته ای داریم و ظرفیت تولید هر نوع آردی در کشور فراهم است.

تفاوت قیمت نان های مسطح و حجیم

این عضو انجمن صنفی آردسازان ایران در پاسخ به این پرسش که چرا پس کیفیت نان در کشور پایین است، اظهار داشت: هنگامی که می گوئیم کیفیت نان پایین است باید دید با چه شاخصی این مورد مطرح می شود. نخست این که ما مصرف کننده نان های تخت هستیم. قرار بود بخشی از این نان تبدیل به نان های حجیم و صنعتی شود.
وی اظهار نمود: بعضی از کارشناسان غذایی معتقدند نان های حجیم نان های سالم تری هستند. قرار بود برای این امر سرمایه گذاری های گسترده ای صورت گیرد. متأسفانه هم اکنون تفاوت قیمت آردی که در اختیار نان مسطح و نان حجیم در کشور گذاشته می شود تقریبا ۲۵ برابر است. یعنی نانوایان بخش حجیم آردی که تهیه می کنند تقریبا ۲۰ برابر نانوایان سنتی است.

دخالت دولت در اقتصاد آرد و نان حداقل شود

این عضو انجمن صنفی آردسازان ایران در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: مبحث دخالت بیش از حد اقتصاد نان از جانب نهادهای دولتی می تواند به کیفیت آرد و نان کشور لطمه بزند. معتقدم باید دخالت در این عرصه به حداقل برسد.
وی خاطرنشان کرد: اگر دولت می خواهد یارانه بپردازد و طبقات صدمه پذیر را حمایت کند باید خارج از مدیریت اقتصاد آرد و نان باشد.
مرتضوی در انتها تصریح کرد: اگر این بخش اصلاح گردد که بیمار مزمن اقتصاد کشور به حساب می آید، هم در قسمت نان و هم آرد، توانایی هایی بسیار گسترده ای برای تأمین نیازهای مردم وجود دارد.

5.0 / 5
160
1403/06/24
12:38:07
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۵ بعلاوه ۱
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش