در گفت وگو با میزان سنج اعلام شد

جزئیات 4 مأموریت تسهیل گری در هوش مصنوعی کشور

جزئیات 4 مأموریت تسهیل گری در هوش مصنوعی کشور به گزارش میزان سنج، معاون توانمندسازی زیست بوم سازمان ملی هوش مصنوعی، تسهیل گری در دسترسی به داده ها، ایجاد زیرساخت یکپارچه و تسهیل گری در دسترسی به بازار و نیروی انسانی را از مأموریت های این سازمان دانست و اظهار داشت: فاز مطالعات ایجاد GPU فارم ها به سر انجام رسیده و چارچوب تأمین مالی آن مشخص شده، ضمن آن که به منظور تأمین مالی پروژه های هوش مصنوعی، «صندوق هوش مصنوعی» هم بوجود آمده است.


حسین قشقاوی در گفتگو با ایسنا، مأموریت سازمان ملی هوش مصنوعی را تسهیل شرایط فعالیت اکوسیستم هوش مصنوعی دانست و اظهار داشت: هوش مصنوعی فناوری متفاوت از سایر فناوری ها مانند انرژی هسته ای است. ما می توانیم فناوری های در رابطه با انرژی هسته ای را به شکل متمرکز توسعه دهیم و دولت با تشکیل سازمانی مبادرت به توسعه آن کند، ولی توسعه هوش مصنوعی باید توسط اکوسیستم و بخش خصوصی صورت گیرد؛ ازاین رو وظیفه دولت در این عرصه تسهیل گری است.
وی ادامه داد: ما در چند حوزه در تلاش هستیم که شرایط فعالیت شرکتهای بخش خصوصی را در این عرصه تسهیل نماییم. نخستین نیازی که بخش خصوصی دارد و چالش اصلی شرکتهای فعال در حوزه هوش مصنوعی را هم شامل می شود، مبحث زیر ساخت است و در این حوزه بر روی تأمین یک زیر ساخت یکپارچه با ظرفیت بالا متمرکز شده ایم.
قشقاوی افزود: مطالعات در زمینه ایجاد این زیر ساخت یکپارچه شروع شده و با تأمین اعتبارات، مبحث سفارش گذاری و تأمین زیر ساخت پردازش تخصصی هوش مصنوعی یا اصطلاحا GPU Farm را فراهم می نماییم.
معاون توانمندسازی زیست بوم سازمان ملی هوش مصنوعی، اظهار داشت: فاز مطالعات GPU فارم ها به سر انجام رسیده و چارچوب تأمین مالی آن مشخص شده و خط تأمین مالی آماده آن هم تعیین شده است، ضمن آن که صندوق هوش مصنوعی هم تشکیل شده است. تنها تخصیص اعتبار آن مانده که ضروری است از جانب دستگاههای حاکمیتی که در صندوق هوش مصنوعی سهامدار هستند، نسبت به تأمین مالی اقدام نمایند تا بحث تأمین زیرساخت ها را عملیاتی نماییم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تأمین اعتبار پروژه های سازمان ملی هوش مصنوعی موکول به تصویب اساسنامه شده است؟ توضیح داد: بخشی از تأمین اعتبارات این پروژه ها منوط به تصویب اساسنامه این سازمان شده و بخش دیگر منوط به آن نیست و به شکل مستقل به پیش می رود. ما مسیرهای موازی را پیگیری می نماییم تا به نتیجه برسیم.

تسهیل گری در دسترسی به داده ها
معاون توانمندسازی زیست بوم سازمان هوش مصنوعی، تسهیل گری در دسترسی به داده را از دیگر برنامه های این سازمان دانست و اظهار نمود: بسیاری از داده ها، داده های حاکمیتی یا ملی است که در دسترس دستگاههای دولتی و یا حاکمیتی قرار دارد و کاری که سازمان ملی هوش مصنوعی در این حوزه باید انجام دهد، «آزادسازی»، «گمنام سازی» و «فرآوری» داده ها است تا از این طریق شرکتهای بخش خصوصی بتوانند به این داده ها دسترسی و تحلیل داشته باشند.
وی افزود: شرکت ها با دسترسی به این داده ها قادر خواهند بود مدلهای خویش را مورد آزمون و آموزش قرار داده و یا سرویس هایی عرضه کنند.
قشقاوی ضمن اشاره به جزئیات دسترسی شرکتهای فعال به داده ها در حوزه هوش مصنوعی، اظهار داشت: بخشی از این داده ها، داده های حاکمیتی هستند که شامل داده های هویتی، سلامتی، مالی و بانکی، ارتباطی و مخابراتی است و بخشی از داده ها، داده هایی است که در دسترس بخش خصوصی قرار دارد، مانند داده های شرکتهای خدمات دهنده حوزه های مختلفی چون حمل و نقل، غذا و غیره است و این داده ها برای شرکتهای فعال در این عرصه می تواند پرارزش باشد.
وی تصریح کرد: ما در تلاش هستیم تا تسهیلاتی را برای ایجاد دسترسی به این داده ها فراهم نماییم و در این خصوص تفاهمنامه هایی را با بخش های مختلف منعقد می نماییم. بعنوان نمونه هم اکنون داده های کتابخانه ملی را در اختیار بخش خصوصی قرار دادیم و با دستگاههای دیگر هم وارد تعامل شدیم تا این دسترسی به داده ها ایجاد شود.
قشقاوی با اشاره به اینکه ما درحال ایجاد تعاملات برای دسترسی به داده ها و انجام مذاکرات با دستگاه ها هستیم، خاطرنشان کرد: در بعضی از حوزه ها دسترسی به داده ها بوجود آمده و در بعضی از حوزه ها در روند تعاملات و ایجاد دسترسی است، ضمن آن که تفاهمنامه هایی با بعضی از مجموعه ها منعقد کردیم که امیدواریم این فعالیتها گسترش یابد.

تسهیل گری در دسترسی به سرمایه های انسانی
وی تسهیل دسترسی به سرمایه های انسانی را از دیگر زمینه های فعالیت سازمان ملی هوش مصنوعی عنوان نمود و اظهار داشت: تعداد معدودی نیروی انسانی متخصص در هوش مصنوعی در کشور پرورش می دهیم که متاسفانه بخش قابل توجهی از آنها با عنایت به بازار کاری که به تازگی در منطقه بوجود آمده است، مهاجرت می کنند.
قشقاوی اضافه کرد: در این خصوص برنامه ای را پیگیری می نماییم که بر مبنای آن بتوانیم ورودی نیروی انسانی به بازار هوش مصنوعی را از راه گسترش آموزش های آزاد هوش مصنوعی گسترش دهیم؛ چون که آموزش های هوش مصنوعی برای ورود به بازار کار، آموزش های نسبتا محدود است و یک دانش آموز فارغ التحصیل مستعد با دو سال آموزش برنامه نویسی، پایتون، یادگیری ماشین و یادگیری عمیق می تواند وارد بازار کار شود.
وی تصریح کرد: ازاین رو برنامه ای برای توسعه آموزش سرمایه های انسانی داریم تا بتوانیم نیروی انسانی متخصص را برای شرکتهای بخش خصوصی تأمین نماییم.
قشقاوی اقدام دیگر تسهیل گرانه سازمان ملی هوش مصنوعی را مبحث تأمین مالی دانست و در اینباره توضیح داد: یکسری از اعتبارات مالیاتی و کمک هایی برای توسعه یکسری از مدلهای اولویت دار برنامه های کشور پیگیری می شود.

تسهیل گری در توسعه بازار
معاون توانمندسازی زیست بوم سازمان ملی هوش مصنوعی اقدام تسهیل گرانه دیگر این سازمان را تسهیل گری در توسعه بازار و بازارسازی برای بخش خصوصی فعال در حوزه هوش مصنوعی عنوان نمود و اظهار داشت: امکان دارد بعضی از دستگاه ها نیازمند یکسری از خدمات هوش مصنوعی باشند، ولی این نیازمندی ها بالفعل نشده باشند؛ ازاین رو ما بخش خصوصی را به دستگاههای حاکمیتی متصل می نماییم تا همکاری ها در این عرصه رقم بخورد.
وی ضمن اشاره به بازدید خود از پانزدهمین نمایشگاه نانو و میکرو که هفته گذشته برگزار شد، تصریح کرد: در این بازدید شرکتهای نانویی را که در حوزه های مشترک با هوش مصنوعی از بحث های تحلیل داده تا تحلیل تصاویر فعال می باشند، شناسایی کردیم تا زمینه گسترش فعالیت آنها را فراهم نماییم. بعنوان نمونه شرکتی که در تشخیص عیوب قطعات و خوردگی ها فعال است و با یک شرکت دیگر در حوزه توربین همکاری دارد، در توسعه این همکاری ها می توانیم گستره فعالیت این شرکت را در حوزه های نفتی، معدنی و سایر حوزه ها تسری دهیم.



منبع:

5.0 / 5
139
1403/08/27
09:36:07
تگهای خبر: آموزش , بازار , بانك , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۲ بعلاوه ۱
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش