بیژن پناهی زاده در گفت وگو با ایسنا، اظهار نمود: این كه هر شخصی در هفته یك ساعت كار كند، جزو نیروهای شاغل به حساب آید و دولت در آمار، آن فرد را به عنوان بیكار تلقی نكند، روشی اشتباه است و باید تصحیح شود.
وی اضافه كرد: اگر دولت با این روش نرخ بیكاری را اعلام كند، سبب می گردد آمارهای عرضه شده در این زمینه از واقعیت مقداری دور باشد.
پناهی زاده خاطرنشان كرد: دولت اگر برای محاسبه نرخ بیكاری، شخصی را مدنظر قرار دهد كه 15 روز در ماه كار می كند، بطور قطع آمار نرخ بیكاری چندین برابر افزایش پیدا خواهد كرد، زیرا تعداد افرادی كه هفته ای یك ساعت كار می كنند با افرادی كه در ماه 15 روز به بالا كار می كنند بسیار تفاوت دارد و بیشتر هستند.
وی عنوان كرد: بر مبنای آمارهای دولت، هم اكنون حدود سه میلیون بیكار وجود دارد اما در واقعیت مردم این مساله را حس نمی كنند و نرخ بیكاری از این میزان بالاتر است و دلیل این مساله هم آن است كه دولت روش و داده های متفاوتی را برای سنجش نرخ بیكاری مدنظر قرار می دهد.
پناهی زاده ادامه داد: آمارهای عرضه شده توسط دولت در مورد نرخ بیكاری كشور صحیح است اما روش محاسبه این آمار و داده های اندازه گیری شده مورد قبول نیست.
وی اضافه كرد: داده ها و روش محاسبه ای كه دولت بر مبنای آن نرخ بیكاری را تعیین می كند، با واقعیت بیكاری تفاوت بسیاری دارد و باید اصلاح شود.
معاون خانه صنعت، معدن و تجارت تصریح كرد: باید روش محاسبه نرخ بیكاری عوض شود و با استفاده از چهار یا پنج روش نسبت به محاسبه نرخ بیكاری اقدام نمود تا آمارهای عرضه شده در بحث نرخ بیكاری به واقعیت نزدیك تر شود.