در گزارش میزان سنج مطرح شد

كاهش9هزارتومانی قیمت دام سنگین، چرا قیمت مصرف كننده كاهش نمی یابد؟

كاهش9هزارتومانی قیمت دام سنگین، چرا قیمت مصرف كننده كاهش نمی یابد؟ به گزارش میزان سنج رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران با اشاره به اینكه قیمت دام سنگین در دو ماه اخیر حدود 9 هزارتومان كاهش یافته است، اظهار داشت: بی تاثیری این امر بر روی قیمت گوشت، به سبب ضعف دستگاه های نظارتی است.



سید احمد مقدسی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینكه قیمت دام سنگین برای تولیدكنندگان كاهش یافته است، اظهارداشت: از ۲ ماه قبل قیمت هركیلوگرم گوساله نر زنده حدود ۹ هزارتومان كاهش یافته و از حدود ۳۹ هزارتومان به ۳۰ هزارتومان رسیده است.
وی درباره اینكه چرا این كاهش قیمت و بحث انباشت دام سبك و سنگین در كشور، بر قیمت گوشت موثر نبوده و قیمت برای مصرف كنندگان كاهش نمی یابد؟، اضافه كرد: ما همواره از فاصله ای كه بین تولید و مصرف وجود دارد، انتقاد كرده ایم در این میان باید دستگاه های نظارتی ورود و مساله را كنترل كنند. در واقع ضعف در این عرصه سبب ایجاد چنین تفاوت قیمت هایی می شود.
ذبح دام سنگین در عید قربان؛ ۱۵ میلیون تومان
این فعال بخش خصوصی اشاره كرد: تا زمانی كه شرایط به این صورت باشد، كاهش قیمت برای تولیدكننده، تاثیری در قیمت نهایی برای مردم ندارد.
مقدسی درباره اینكه آیا ذبح حدود یك میلیون راس دام (براساس اعلام رئیس سازمان دامپزشكی كشور) در روز عید قربان، بر كاهش انباشت در كشور تاثیرگذاراست؟، اظهار داشت: در بحث دام سبك تاثیراتی دارد اما در بحث دام سنگین خیر. چون میزان ذبح دام سنگین در عید سعید قربان زیاد نیست.
وی افزود: مردم برای كشتار یك گوسفند در عید قربان حدودا باید ۲ میلیون تومان هزینه كنند درحالی كه برای یك گوساله نزدیك به ۱۵ میلیون تومان باید هزینه كنند كه در شرایط كنونی، از عهده مردم بر نمی آید و بیشتر حاجیان ترجیح می دهند دام سبك قربانی كنند.
این فعال بخش خصوصی اضافه كرد: بهترین راه برای برطرف نمودن انباشت دام این است كه دولت اجازه صادرات دام از كشور را با ارز نیمایی بدهد. درحال حاضر واردات با ارز نیمایی آزاد است و در مقابل باید به ما نیز اجازه صادرات داده شود تا چالشی را كه با آن مواجه هستیم، برطرف شود.
توزیع نهاده های دامی افزایش یافت
مقدسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افزایش توزیع نهاده های دامی در كشور، اظهار داشت: ما در روزهایی گرفتار خودتحریمی شده بودیم و تجار از عرضه نهاده های وارداتی به بازار خودداری می كردند همین مساله موجب ایجاد قیمت های كاذب شده بود.
وی اشاره كرد: درحال حاضر قیمت های كاذب از بین رفته و نهاده های دامی با نرخ های مصوب(كنجاله سویا هر كیلوگرم ۲۴۵۰ تومان، ذرت ۱۳۵۰ تومان و جو ۱۳۵۰ تومان) عرضه می شوند.
مقدسی با اشاره به اینكه تجار مدتی هم به بهانه كمبود كامیون از بارگیری خودداری می كردند، اظهار داشت: درحال حاضر این مساله نیز برطرف شده است و فقط كرایه ها مقداری بالاست و میانگین كرایه حمل كامیون ها نسبت به سال قبل ۱۰۰ تومان به ازای هر كیلوگرم افزایش یافته است.
وی اضافه كرد: میانگین كرایه حمل هركیلوگرم نهاده از ۱۵۰ تومان در سال قبل به ۲۵۰ تومان در سالجاری رسیده است.


منبع:

5.0 / 5
4129
1398/05/22
13:32:30
تگهای خبر: بازار , تولید , دستگاه , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۱ بعلاوه ۵
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش