تیرچه پیش تنیده و نحوه تولید آن

تیرچه پیش تنیده و نحوه تولید آن در ادامه این مطلب علاوه بر معرفی تیرچه پیش تنیده و نحوه تولید آن، در مورد مزایا، کاربرد، قیمت و حتی پیشرفت های اخیر این تیرچه نکاتی را به شما عرضه خواهیم کرد.



به گزارش میزان سنج به نقل از مهر، در این مطلب تلاش داریم شما را با تیرچه پیش تنیده و نحوه تولید آن بیشتر آشنا نماییم. تیرچه پیش تنیده یکی از مصالحی است که در اجرای سقف ساختمان ها و انواع سازه ها مورد استفاده قرار می گیرد و با استفاده از آن مقاومت سازه و بعضی از خصوصیت های دیگر آنها ارتقای کیفیت پیدا می کند بنابراین می خواهیم در ادامه این مطلب علاوه بر معرفی تیرچه پیش تنیده و نحوه تولید آن کمی در مورد مزایا، کاربرد، قیمت و حتی پیشرفت های اخیر این تیرچه نکاتی را به شما عرضه خواهیم کرد.
تیرچه پیش تنیده چیست؟
تیرچه پیش تنیده در یک تعریف ساده یک تیرچه بتنی تشکیل شده است وایرهای فولادی و بتنی عمل آمده است ولی علت آن که به آن تیرچه پیش تنیده گفته می شود پیش تنیده شدن در دستگاه تولید تیرچه پیش تنیده و با کمک اعمال نیرو به اجزای تیرچه و پیش کشیدگی آنهاست. تیرچه پیش تنیده در ظاهر سطح مقطع تی شکل و طولی در حدود ۸ تا ۱۲ متر دارد ولی برعکس دیگر تیرچه ها میلگردهای فولادی به کار رفته در آن از بیرون تیرچه نمایی ندارند یعنی میلگردها دیده نمی شوند که همین مساله هم سبب مقاومت بیشتر تیره می شود و هم از زنگ زدگی میلگردها در زمان کوتاه جلوگیری می کند. سطح خارجی و بتنی تیرچه پیش تنیده نا صاف و پر از برجستگی و فرورفتگی بوده که علت آن متراکم شدن بتن در طول فرآیند تولید می باشد. قابل ذکر است که شکل تی مانند سطح مقطع تیرچه پیش تنیده که در طول تیرچه کشیده شده است این امکان را به تیرچه پیش تنیده داده که در طول های بلند تر مقاومت بیشتری از خود نشان دهد و در مسیری که این تیرچه ها استفاده می شوند نیازی به نصب و ایجاد ستون های اضافی در ساختمان نباشد.
تیرچه پیش تنیده مقاومتی بالا در حدود دو برابر دیگر تیرچه ها دارد که در واقع یکی از اصلی ترین مزایای تیرچه پیش تنیده است ولی تیرچه پیش تنیده مزایای زیاد دیگری هم به جز مقاومت بالا را داراست که به علت همین مزایا در خیلی از کشورهای پیشرفته پر استفاده ترین تیرچه کاربردی به حساب می آید. باآنکه در ایران هنوز به جز در بعضی از مصارف شهرسازی استفاده چندانی از این تیرچه نمی گردد ولی تلاش بر این است که با آشنایی بیشتر با این تیرچه و مزایای آن تیرچه های معیوب گذشته را کنار گذاشته و تیرچه پیش تنیده جایگزین آنها شود تا در چند سال آینده ایجاد و ساخت ساختمان و سازه هایی باکیفیت تر باشیم.
نحوه تولید تیرچه پیش تنیده
مقاومت بالای تیرچه پیش تنیده و خصوصیت های خاص آن علاوه بر مواد اولیه این تیرچه در نحوه تولید خاص آن نهفته است چرا که خط تولید تیرچه پیش تنیده با دستگاهی بعنوان اکسترودر در دو مرحله اصلی و تمام اتوماتیک ایجاد می شود. قبل از آنکه بخواهیم در مورد نحوه و روند تولید تیرچه پیش تنیده صحبت نماییم باید اظهار داشت که یکی از مواد اولیه تیرچه پیش تنیده میلگردهای فولادی است که تعداد آنها در هر تیرچه متفاوت می باشد یعنی امکان دارد تا تیرچه های با پنج میلگرد فولادی ساخته شود و تیرچه دیگر بنا به استفاده ای که مقرر است از آن شود هفت میلگرد فولادی داشته باشد؛ علاوه بر میلگرد فولادی بتن عمل آمده و قطعات فولادی کوچک تری در ساخت و استفاده می شود.
در ابتدای کار شروع فرآیند تولید میلگردهای فولادی مدنظر به هر تعدادی که باشد به وسیله جک های گیره دار درون قالب های دستگاه محکم می شوند و بعد از محکم شدن میلگردها در جای خود تحت پیش کشیدگی قرار گرفته و به صورت مرتب مقاومت آن چک می شود و بعد از رسیدن به حد مورد نظر اعمال نیروی کششی متوقف شده و قطعات فولادی بر روی میلگردها در جایگاه مخصوص خود نصب شده و سپس بتن عمل آمده را بر روی میلگردها می ریزند؛ در اینجا تسمه های زیر دستگاه آغاز به لرزش کرده و با حرکت ویبره مانند خود بتن را بر روی میلگردها متراکم می کند.

پس از متراکم شدن بتن کمی زمان می دهند تا بتن کمی گیرش پیدا کند و بر روی میلگردها ثابت شود در این مرحله تیرچه وارد پس کشیدگی می شود یعنی میلگرد و بتن باردیگر تحت نیروی کششی قرار می گیرند که این دفعه علاوه بر بالارفتن مقاومت آنها اعضای آنها هم در هم محکم می شود و با این محکم شدن فولاد بتن در هم مقاومت تیرش هم بالا می رود. در اینجا عملی با عنوان کیورینگ بر روی تیرچه ها صورت می گیرد بدان معنا که روی تیرچه ها را پوشانده و آنها را از تحت پوشش با بخار عمل می آورند که این بخار با یک شیب ملایم داغ تر می شود، مدتی در بالاترین دما باقی مانده و سپس با همان شیب آغاز به خنک شدن می کنند.
پس از تمام شدن این مرحله که حدود ۱۲ ساعت به طول می انجامد تیرچه ها وارد مرحله دوم دستگاه شده و آغاز به خشک شدن می کنند. بعد از خشک شدن و رسیدن تیرچه ها به مرحله نهایی حتما باید تحت آزمایشات دقیق و تخصصی قرار بگیرند تا از کیفیت آنها اطمینان حاصل شود و برای این کار این کار برخی از تیرچه ها را به صورت تصادفی برگزیده و به آزمایشگاه های تخصصی می فرستند و بعد از انجام آزمایشات و اثبات کیفیت و کسب استانداردهای لازم بقیه تیرچه ها به انبارها فرستاده خواهند شد.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.


منبع:

5.0 / 5
681
1400/08/15
21:20:44
تگهای خبر: استاندارد , تولید , دستگاه , فولاد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۲ بعلاوه ۱
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش