۳ نوع حمایت معافیت مالیاتی برای ۳ نوع شرکت

۳ نوع حمایت معافیت مالیاتی برای ۳ نوع شرکت میزان سنج: با تغییر رویکرد در ارزیابی شرکت ها، در قانون 3 نوع معافیت مالیاتی برای 3 دسته شرکت دانش بنیان، نوپاها و شرکتها و مؤسسات دارای پروانه بهره برداری در نظر گرفته شده است.


به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، با هدف جهت دهی حمایت­ های مالیاتی به سمت توسعه نوآوری و اقتصاد دانش ­بنیان برمبنای بند (ب) ماده (۱۱) قانون جهش تولید دانش ­بنیان شرکت ­های دارای فعالیت ­های تحقیق و توسعه از اعتبار مالیاتی برخوردار می­ شوند. به این نحو که معادل هزینه­ های انجام شده در پروژه ­های تحقیق و توسعه به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی به شرکت ­های دارای پروانه بهره ­برداری یا مجوز فعالیت از مراجع ذی ربط اعطا می شود و معادل آن از مالیات بر عملکرد مربوط به سال انجام هزینه مذکور یا سال­ های بعد کسر می­ شود.
در حقیقت معافیت مالیاتی نوعی از حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری از شرکت های دانش بنیان است که تا به امروز به این شرکتها تعلق گرفته است؛ درآمد حاصل از فروش کالاها و خدمات دانش بنیان سطح متوسط تا پیشرفته تا سقف ۱۰ میلیارد تومان معاف از مالیات هستند.
با تغییر در ارزیابی شرکت های دانش بنیان بخش جدیدی به قانون افزوده شد که به شرکت های دانش بنیان نوپا که در اوایل مسیر رشد و توسعه کسب وکار خود هستند، با اعطای معافیت مالیاتی، کمک ویژه تری می کند.
برمبنای قانون جهش تولید دانش بنیان مصوب سال ۱۴۰۱، دو نوع حمایت دیگر با عنوان معافیت مالیاتی تحقیق و توسعه و معافیت مالیاتی سرمایه گذاری لحاظ شده است.
اعتبار مالیاتی امتیاز تشویقی جهت شرکت در تعدادی از حوزه ها است و باتوجه به میزان امتیاز، برای هر شرکت میزانی از پرداخت مالیاتی آنها در بخش های تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری کم می شود.
در این دو بخش معافیت مالیاتی یعنی سرمایه گذاری و تحقیق و توسعه امتیاز ویژه ای برای شرکت های دارای پروانه بهره برداری یا مجوز فعالیت در نظر گرفته شده است و در صورتیکه شرکتها به آن پایبند باشند، از معافیت مالیاتی برخوردار می گردند.
اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه به شرکت های دارای پروانه بهره برداری یا مجوز فعالیت که دارای کارهای تحقیق و توسعه ای هستند، تعلق می گیرد. شرکت هایی که در بخش تحقیق و توسعه سرمایه گذاری کنند معادل آن سرمایه گذاری از اعتبار مالیاتی بهره مند می شوند. شرکتها می توانند از این اعتبار برای مالیات بر عملکرد همان سال و یا حتی سالهای بعد بهره گیرند.
فاکتورهای تایید پروژه های تحقیق و توسعه شامل «دارا بودن برنامه و خروجی مشخص»، «سطح فناوری محصول نهایی پروژه متوسط و رو به بالا»، «جدید در سطح صنعت مربوط در کشور» و «تسلط فنی در آخر پروژه» می شود. بر این اساس این پروژه ها می توانند در انواع تولید محصولات یا خدمت جدید، ارتقای محصولات یا خدمات فعلی و بهبود فرآیندهای تولید و عملیات باشند.
سرفصل های مورد تایید هزینه کرد اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه به این شرح است:
* تهیه و اجاره فضای کار اختصاصی تحقیق و توسعه
* ماشین آلات و تجهیزات
* نیروی انسانی
* مواد اولیه و قطعات مصرفی
* تاییدیه ها و استانداردها
* همکاری فناورانه.
اعتبار مالیاتی سرمایه گذاری برای شرکتها و مؤسساتی که مایل به سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان هستند، در نظر گرفته شده است.
قسمتی از سرمایه گذاری های این مؤسسات و شرکتها در شرکت های دانش بنیان بصورت اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سالهای آتی در نظر گرفته می شود. این حمایت به شرکتها برای جذب سرمایه خارج از زیست بوم نوآوری و با هدف تولید انبوه و یا توسعه محصولات دانش بنیان کمک شایانی می کند.





منبع:

5.0 / 5
271
1403/04/26
12:26:09
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۱ بعلاوه ۲
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش