یك فعال صنعت زعفران عنوان كرد

زعفران ایران به کدام کشورها صادر می شود؟

زعفران ایران به کدام کشورها صادر می شود؟ به گزارش میزان سنج، یک فعال صنعت زعفران ضمن اشاره به این که بیشترین صادرات زعفران ایران به چین، امارات متحده عربی و اسپانیا بوده است، اظهار داشت: طی شش ماه نخست سال قبل ۳۰.۲۹۲ تن زعفران ایرانی به چین صادر شد که این رقم در مدت مشابه سالجاری با کاهشی ۶۵ درصدی به ۱۰.۴۷۳ تن رسیده است.



به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، زعفران، تنها محصول کشاورزی جهان است که انحصار و بالاترین حجم تولید آن باکیفیت مطلوب هنوز در اختیار ایران است و این سهم تعیین کننده، باید بعنوان فرصتی طلایی برای عرض اندام در بازارهای جهانی و رخ نمایی نام ایران در کنار طلای سرخ قدر دانسته شود و در این راه خلاقیت و نوآوری است که راهگشا و پیش برنده است. امسال ۱۲۷ هزار هکتار از اراضی به کشت زعفران اختصاص یافته است. هم اکنون ۲۳ استان کشور، پیاز زعفران کشت می کنند و بیشتر از ۹۳ درصد تولید این محصول هم در خراسان بزرگ صورت می گیرد.

بیشتر از ۷۰ درصد زعفران کشور در استان خراسان رضوی، تولید می شود و طی چند سال گذشته با اقدامات انجام شده و انتقال دانش به مزارع، متوسط عملکرد تولید زعفران از ۳.۵ کیلو گرم در هر هکتار به ۹ کیلوگرم در هکتار افزایش پیدا کرده است. نکته قابل توجه اینست که کشاورزان پیشرو در ایران در هر هکتار حدود ۳۰ کیلوگرم زعفران تولید می کنند.

کاشت این محصول نه تنها گامی مؤثر در جهت تغییر الگوی کشت و بهینه سازی مصرف آب است، بلکه با عنایت به ارزش افزوده بالا و امکان صادرات به اقصی نقاط جهان، می تواند نقشی کلیدی در تقویت اقتصاد مقاومتی و توسعه صادرات غیرنفتی ایفا کند اما متاسفانه سهم اندک ایران از تجارت طلای سرخ در جهان، با وجود تولید حدود ۹۰ درصد این محصول، گویای فاجعه ای عظیم و مظلومیتی غریب برای این محصول راهبردی در زمینه جهانی است و گلایه زعفران کاران از هزینه بالای تمام شده آن در مقابل بهای نسبتا ارزان این کالا و داد و فغان تجار و صادرکنندگان این محصول ایرانی در مقابل آوازه زعفران کشورهای دیگر همچون چین، اسپانیا و حتی افغانستان، از دیگر نمودهای این ضعف جایگاه زعفران ایرانی است، حال آن که از دیر باز زعفران؛ محصول شاخص تولیدی و صادراتی ایران زمین بوده است اما امسال میزان صادرت زعفران کاسته شده است که در ادامه این مطلب به میزان صادرات زعفران ایرانی به سایر کشورها و دلیل کاهش این صادرات پرداخته شده است.

محمدرضا اردیخانی- فعال صنعت زعفران- در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه بیشترین صادرات زعفران ایران به چین، امارات متحده عربی و اسپانیا بوده است اظهار نمود: در شش ماهه نخست سالجاری صادرات به چین بیشترین کاهش را داشته و امارات مقصد اول زعفران صادراتی ایران است.

وی اضافه کرد: صادرات زعفران به امارات هم ۳۲ درصد کاهشی بوده است و از ۲۳.۱۲۱ تن در شش ماهه نخست سال قبل به ۱۵.۶۱۰ تن در شش ماهه نخست سالجاری کاهش پیدا کرد.

این فعال صنعت زعفران اظهار داشت: صادرات زعفران به اسپانیا هم کاهشی بوده است به صورتی که صادرات زعفران به اسپانیا از ۱۸.۸۹۷تن در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۲ با ۴۱ درصد کاهش به ۱۱.۵۶ تن در مدت مشابه سالجاری رسیده است.

اردیخانی افزایش قاچاق و پیشبینی افزایش تولید زعفران را دو عامل مهم در کاهش چشم گیر صادرات زعفران ایران عنوان و خاطرنشان کرد: از اواسط اردیبهشت ماه بررسی ها حاکی از افزایش تولید زعفران در مناطق عمده تولید در استانهای خراسان بود و اخباری بر مبنای افزایش ۳ الی ۴ برابری منتشر گردید و همین مساله منجر به کاهش تقاضا در بازار جهانی برای خرید با قیمت مناسب تر بود.

این فعال صنعت زعفران در انتها خاطرنشان کرد: سیاست هایی نظیر پیمان سپاری ارزی هم سبب شد تا بعد از افزایش نرخ ارز، قاچاق زعفران به شکل قابل ملاحظه ای افزایش یابد و صادرکنندگان رسمی و قانونی نتوانستند محصولات خویش را صادر کرده و در بازار کشورهای هدف عرضه کنند.







منبع:

5.0 / 5
229
1403/08/07
11:24:39
تگهای خبر: بازار , تجارت , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۲ بعلاوه ۱
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش