نانوجاذبی برای اندازه گیری سریع و موثر میزان آفت كش ها در آب و آب میوه

نانوجاذبی برای اندازه گیری سریع و موثر میزان آفت كش ها در آب و آب میوه میزان سنج: پژوهشگران دانشگاه حكیم سبزواری و دانشگاه فردوسی مشهد با سنتز نوعی نانوجاذب جدید موفق به اندازه گیری موثر مقادیر خیلی كم آفت كش های ارگانوفسفره در نمونه های آبی و انواع آب میوه شدند. این پژوهش در مقیاس آزمایشگاهی انجام شده است.


به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، امیرحسن امیری، استادیار گروه شیمی دانشگاه حكیم سبزواری و مجری طرح با اشاره به مصرف بالای سموم آفت كش در حوزه كشاورزی و ایجاد آلودگی های آبی در مناطق مسكونی مجاور زمین های كشاورزی و همچینین بقایای آفت كش ها در انواع میوه ها، استفاده از روش های شیمی تجزیه را یكی از ابزارهای كارآمد در سنجش این آلودگی ها خواند و اضافه كرد: امروزه می توان به كمك ابزارهای تجزیه ای میزان حضور تركیبات شیمیایی را در نمونه های مختلف تعیین كرد، اما با این وجود این روش در اندازه گیری تركیبات شیمیایی در نمونه های با بافت پیچیده با محدودیت هایی مواجه می باشد.
وی افزود: مرحله آماده سازی نمونه، یكی از مهمترین مراحل در استفاده از شیمی تجزیه برای آنالیز تركیبات مختلف محسوب می شود. یكی از مراحل آماده سازی نمونه استخراج تركیبات مورد نظر است كه معمولا از یك جاذب جهت استخراج تركیب مورد نظر استفاده می شود، بدین سبب هرچه این جاذب قدرتمندتر و كاراتر عمل كند، كارایی آنالیز نیز به همان مقدار افزایش می یابد.
بگفته وی، در این تحقیق یك چارچوب نانوساختار فلزی- آلی بعنوان یك نانوجاذب به منظور استخراج تركیبات سمی و خطرناك ارگانوفسفره سنتز شده و مورد استفاده قرار گرفته است. افزایش سرعت، دقت و كاهش حد تشخیص اندازه گیری از مزایای استفاده از این نانوجاذب است.
استادیار گروه شیمی دانشگاه حكیم سبزواری نانوجاذب سنتز شده در این طرح را دارای یك چارچوب نانوساختار متشكل از فلز روی دانست كه لیگاند آلی هیستامین بعنوان لیگاند ارتباط دهنده بر روی این چارچوب متصل شده است.
وی افزود: بعد از اتمام مراحل سنتز، این نانوجاذب به كمك آزمون های مشخصه یابی همچون پراش پرتوایكس، طیف سنجی مادون قرمز و میكروسكوپ الكترونی روبشی مورد ارزیابی قرار گرفته و در نهایت نیز كارایی این نانوجاذب برای استخراج آفت كش ها به كمك دستگاه كروماتوگرافی گازی سنجیده شده است.
امیری اشاره كرد: با عنایت به ارزیابی های انجام شده، فاكتور تغلیظ این نانوجاذب در بازه ۸۰۳ تا ۹۱۴ قرار دارد، ضمن اینكه حد تشخیص آن نیز بین ۰.۳۰ تا ۰.۲۱ نانوگرم بر میلی لیتر گزارش شده است.
نتایج این تحقیقات كه حاصل تلاش های دكتر امیرحسن امیری و دكتر رضا طیبی از اعضای هیات علمی و فاطمه نارنجی ثانی دانشجوی مقطع دكتری دانشگاه حكیم سبزواری و همین طور عباس آبدار دانشجوی مقطع دكتری دانشگاه فردوسی مشهد است، در Journal of Chromatography A با ضریب تأثیر ۳.۵۸۵ انتشار یافته است.



5.0 / 5
4915
1398/08/16
20:22:53
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۵ بعلاوه ۳
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش